Kaskader av okser og askelangdikt (I-XXII)

Forfatter , Del 468 av serien
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (2 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   Alltid bytterett - Norges beste. Bytt uten kvittering.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

Kaskader av okser og aske er et langdikt, der vi følger en beruset mann i Trondheims gater og på opptil flere barer. Det er en varm og løssluppen sommernatt, fortsatt ung og full av muligheter. Ved sin side har dikter-jeget et kvinnelig du, men i ho…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Kaskader av okser og aske

  Kaskader av okser og aske er et langdikt, der vi følger en beruset mann i Trondheims gater og på opptil flere barer. Det er en varm og løssluppen sommernatt, fortsatt ung og full av muligheter. Ved sin side har dikter-jeget et kvinnelig du, men i hodet bruser et fortidig da! På kryss og tvers og i rykk og byks går Kaskader av okser og aske i dialog med byen, kjærligheten - og poesien.


  "Ikkje minst imponerer spennet i Røkkum sitt språk. Han rører seg ledig mellom språklege register av alle slag, frå det lågaste ronkesnakk til høgpoetisk ha!-stil (...) eg har hatt fornøyelege dagar i selskap med denne helvetesvisjonen" "Eirik S. Røkkum har med Kaskader av okser og aske skrive ein lyrisk-ekstatisk rølpeodyssé. (...) Djerve, hamrande og bloddryppande bilete ber bod om høg litterær energi. (...) Debutanten utviklar motiviske samanhengar, demonstrerer språkleg djervskap og legg for dagen humor og stort vidd." "Eirik Røkkum debuterer med et referansetungt, men lettlivet langdikt, sprekkeferdig av selvironi. (...) Kaskader av okser og aske er mest av alt en forlystelse, et dikt å flire og humre av, og en debut som tross sin ironiske distanse til alt oser av kjærlighet til poesien." "Forfatteren er samlingens helt. Forsoffen, lidenskapelig - en litterær sedvane, ikke en privat selvforelskelse. Selv er boken ord- og kunnskapsrik, gjennomarbeidet og ambisiøs. Opprevet, vill. (...) Det rykker og sliter i sammenføyningene, blødmer snubler over hverandre og raver gjennomarbeidet videre. Dannet og overskjenket, bustet og glatt, utglidende og fortettet, klassisk og barokk." "Røkkum har skrevet et livsbejaende og unikt langdikt fullt av piker, vin og poesi."

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2021
  Forlag
  Flamme forl.
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788282884327
  Serie
  Nummer
  468
  Sider
  114
  Height
  212
  Width
  135
  Vekt
  256

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.