Faraos forbannelse

Faraos forbannelse
Pris
Pris
249,- 249,-
Innbundet
Format Innbundet
Utgivelsesår 2017
Forlag Mangschou
Språk Bokmål
ISBN 9788282381611
Sider 206
Sjanger Spenning

Andre formater / språk

E-Bok Nedlastbar Bokmål
Pocket Bokmål

Om Faraos forbannelse

Kusinene Mathilde og Susanne er klare for sol og sommer ved bassengkanten i Luxor. Men de har ikke tenkt å bare blogge om en vanlig chartertur. For i Egypt venter også faraos templer og bortgjemte gravkamre, og ikke minst stedet der Mathildes mamma ble funnet omkommet under en utgraving for mange år siden. Men reisen viser seg å bli langt farligere enn de hadde trodd. For hvorfor føles det som om noen følger etter dem? Var mammas død virkelig en ulykke? Og kan det være en sammenheng mellom hennes død og en faraos ukjente hemmelighet? Eldrid Johansen skriver med innsikt og nærhet om to sterke jenter, et spennende mysterium med historisk bakteppe - og en kvinnelig farao.

«Johansen går Tom Egeland i næringen med denne arkeologithrilleren, der den kvinnelige Farao Hatshepsut spiller viktig rolle. Mye historiekunnskap, noe smått overnaturlige innslag, en feministisk vri, og spenning så det holder.» Marie L. Kleve, Dagbladet. «Boken er dyktig skrivehåndverk på flere plan. ... lett å se for seg som en storfilm.» Morten Olsen Haugen, Aftenposten «Om Egypt- mysterier er aldri så vanlig, klarer Eldrid Johansen å gjøre stoffet nytt ved å løfte frem historien om den kvinnelige faraoen og hennes makt.» Anne Cathrine Straume, NRK «Det er imponerende hvordan forfatteren greier å integrere historiske fakta i fortellingen. » NBU-tipset «På spennende vis skriver hun to norske jenter inn i en av farao-forskerenes faktiske konflikter.» Guri Fjeldberg, barnebokkritikk.no

Kundevurderinger

ARKs anbefalinger

5
0
4
0
3
1
2
0
1
0
Skriv anmeldelse

lolololkopbjdokxl ehehehhehhhhheheh
13. november 2017

Overdramatisert

Boka er skikkelig action! folk dreper andre folk, det er mumier som lukker deg inn i en kiste, og det er et brorskap som saboterer ting! Men... Alt handler egentlig om at brorskapet ikke vil at folk skal like en farao som levde for veldig lenge siden. Ett ord: Overdramatisert.


Ord som beskriver produktet:

Spennende,Anbefaler ikke


Rapporter om upassende innhold

Anbefalt


Tips en venn