Innanfor marganeom gleda ved å lese og skrive

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (3 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   90 dagers åpent kjøp.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

Refleksjonar om skriving. Elena Ferrante er ein av dei mest lesne og kritikarroste forfattarane på 2000-talet. I den nye essaysamlinga si fortel ho meir om kva som ligg bak skrivinga av Napoli-kvartetten og «Dei vaksnes løgnaktige liv», dei ulike…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Innanfor margane

  Refleksjonar om skriving. Elena Ferrante er ein av dei mest lesne og kritikarroste forfattarane på 2000-talet. I den nye essaysamlinga si fortel ho meir om kva som ligg bak skrivinga av Napoli-kvartetten og «Dei vaksnes løgnaktige liv», dei ulike tekstlaga i romanane og korleis dei inneber eit skifte frå den tidlege forfattarskapen hennar - eit skifte som handlar om å skrive for andre sitt blikk, noko som ikkje minst gjeld for dei skrivande karakterane hennar. Ho skriv om korleis ho utforskar moglegheitene i romanforma - alltid innanfor margane - og ho skriv om Dante og Beatrice og om bøkene til kanoniske forfattarar som Virginia Woolf, Ingeborg Bachmann, Samuel Beckett og Gertrude Stein, og gir lesaren lyst til å lese. Med «Innanfor margane» stadfestar Ferrante posisjonen sin som ein reflektert og litterær tenkar. Til norsk ved Kristin Sørsdal.


  For det er nettopp de sylskarpe lesningene av passasjer fra diktere som Dante, Dostojevskij, Gaspara Stampa, Gertrude Stein, Italo Svevo, Emily Dickinson og mange andre, som røper Ferrantes brede og reflekterte utsyn over litteraturen. Hennes utlegninger av det spesifikt kvinnelige i skrivemåten og hvordan hun manøvrerte seg fram til å forstå at hun i utgangspunktet var produkt av mannlig skrift, er godt å lese. Resonnementene er sterke, oppklarende og djerve. hos Ferrante er det, også i denne boka, gjennomført så nedpå, så jordropende nøkternt, at jeg ved å lese «Innanfor margane» blir overbevist om hvorfor Ferrante får til noe jeg ikke har sett hos mange samtidige forfattere.

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2022
  Forlag
  Samlaget
  Språk
  Nynorsk
  ISBN
  9788234007880
  Sider
  101
  Originaltittel
  I margini e il dettato
  Omtalt person
  Related products
  20211215110001254
  Height
  212
  Width
  138
  Vekt
  213
  Oversatt av
  Sørsdal, Kristin

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.