Grep om fortiden

Grep om fortiden

perspektiver og metoder i idéhistorie

Nettpris
319,-
Førpris 399,- Spar 80,-
Pocket

KLIKK&HENT

- i din ARK-butikk!

×

Spar tid og frakt med KLIKK&HENT!

Når du bruker KLIKK&HENT, kan du hente varene dine i en av våre butikker etter en time. Du slipper å betale frakt og får varene dine med en gang til den samme lave prisen som på nett.

Slik bestiller du

Legg inn mobilnummer og trykk på OK-knappen. Fra du får bekreftelse på SMS, vil varen bli holdt av i to dager til aktuell nettpris. Du betaler i butikken når du henter varen.

Reserver i butikk. Hent når det passer innen 48 timer.

NETTBESTILLING

- få varen levert rett hjem!

Sendes normalt fra oss i løpet av 2-3 virkedager

Fri frakt på kjøp over 249,-
Skriv anmeldelse
Lagerstatus Sendes normalt fra oss i løpet av 2-3 virkedager
Format Pocket
Utgivelsesår 2017
Medforfatter Aavitsland, Kristin B.; Amadou, Christine; Enebakk, Vidar; Engh, Line Cecilie; Falkeid, Unn; Gilje, Nils; Helness, Anne; Jordheim, Helge; Krogh, Thomas; Malm, Mats; Rørvik, Thor Inge; Schrumpf, Ellen; Ødemark, John
Redaktør Aasgaard, Reidar; Krefting, Ellen; Schaanning, Espen
Forlag Cappelen Damm akademisk
Språk Bokmål
ISBN 9788202565282
Se flere detaljer  

Om Grep om fortiden

Grep om fortiden gir en grundig introduksjon i måter å arbeide idéhistorisk på: Hvordan kan vi forstå og forklare hva mennesker tenkte før i tiden? Hva gjør vi for å komme på sporet av endringer i forestillinger, holdninger og mentaliteter? Boken presenterer de mest sentrale perspektivene og metodene som benyttes av idéhistorisk orienterte forskere i Norge i dag, og viser hvordan disse brukes til å belyse ulike idéhistoriske temaer. For første gang på norsk får vi dermed en omfattende oversikt over hvordan idéhistorie faktisk praktiseres. Kapitlene tar blant annet for seg de teoretiske perspektivene til tenkere som Michel Foucault og Quentin Skinner, nye digitale metoder, forskningsfeltet global idéhistorie, ny forskning om middelalderteologers kjønnsmetaforer, hva ettertiden har tenkt om antikken, og hvordan nazismen preget hverdagsspråket på 1930-tallet. Boken har også et eget kapittel om idéhistoriefagets historie i Norge. Grep om fortiden er skrevet for studenter i idéhistorie og beslektede fag, og for alle andre som er interessert i fortidens tenkning og vår tids tolkninger av den.

«Et stærkt, velskrevet og mangfoldigt bud på alt det, som idéhistorie er og kan i dag.» Mikkel Thorup, Arr - idéhistorisk tidsskrift 1/2018 "Det vesentlige Grep om fortiden kan lære oss, er at vi alltid bør tenke historisk også når vi skal forstå vår samtid. [...] Grep om fortiden er en god tittel på denne boka, hvor søkelyset er satt ikke så mye på kildene som på redskapene for å analysere dem. Disse redskapene er ofte beundringsverdig spesifikke." Espen Grønlie, Le Monde Diplomatique 12/2017

Kundevurderinger

ARKs anbefalinger

Det finnes ingen vurderinger av dette produktet. Skriv anmeldelse

Mer fra Ellen red. Krefting

Anbefalt


Tips en venn