Fedreland

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (2 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   90 dagers åpent kjøp.
* Gjelder varer på lager i butikk
«Slik har ingen fortalt historien deres før» Dagbladet, terningkast 5

Kort om boken

Fedreland er en roman om skyld og tilgivelse, vennskap og kjærlighet, som viser hvordan terrorisme angriper kjernen i et samfunn og et fellesskap, og hvor lang tid det tar før man forsones. Samme dag som den baskiske separatistbevegelsen ETA legger …

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Fedreland

  Fedreland er en roman om skyld og tilgivelse, vennskap og kjærlighet, som viser hvordan terrorisme angriper kjernen i et samfunn og et fellesskap, og hvor lang tid det tar før man forsones. Samme dag som den baskiske separatistbevegelsen ETA legger ned våpnene i kampen om et selvstendig Baskerland, bestemmer enken Bittori seg for å flytte hjem. Hun vil tilbake til den lille landsbyen hun forlot etter at mannen hennes ble drept av ETA tjue år tidligere. Men hennes tilbakekomst skaper uro - ikke minst hos Miren. De to var tidligere bestevenner, men har stått på hver sin side i den bitre striden om Baskerlands uavhengighet. Nå sitter Mirens eldste sønn i fengsel, etter å ha deltatt i flere væpnede aksjoner. Spørsmålet er: Hadde han også noe å gjøre med drapet på Bittoris ektemann?


  «Holder spenningen oppe fra start til slutt. En ekstraordinær roman!» «Et ekstremt kraftfullt verk. Forfatteren beskriver et mikrokosmos med politiske og sosiale spenninger som med sin tetthet og følelesmessige kompleksitet nok en gang minner oss på hvor overveldende og sterk litteratur kan være. En tvers gjennom imponerende bok. » «Minneverdig, storslått og tankevekkende ... Det Tolstoj maktet i Krig og Fred, makter Aramburu her.» «Det er lenge siden jeg har lest en roman som er så overbevisende, bevegende og så briljant konstruert.» «En viktig roman.» «Fernando Aramburus fenomenale roman forteller historien om to familier som tidligere var venner. En mental protokoll som det aldri har vært skrevet maken til. Like storartet som den er lidenskapelig. » «Aramburu, Spanias egen Tolstoj, forsøker å forstå voldens mekanismer, og skriver Baskerlands egen historie. Han gjør det uten å dømme, men ikke uten håp ... Jeg tror aldri jeg har lest noe som så hudløst beskriver hva vold gjør med mennesker; deformerer og demoraliserer.» «Det er vanskelig ikke å ta til tårene når man leser Fedreland, romanen av Fernando Aramburu om tretti års mørke i Baskerland.» «Fedreland er en medrivende, spennende og levende samfunns- og familieroman.» «For å si det enkelt - en formidabel roman ... et eksempel på stor litteratur.»

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2019
  Forlag
  Bazar
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202585150
  Sider
  618
  Originaltittel
  Patria
  Sted
  Høyde
  212
  Bredde
  138
  Vekt
  686
  Oversatt av
  Solum, Kristina , Hedemann, Øyunn Rishøi

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.