En mann ved navn Ove

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (6 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   90 dagers åpent kjøp.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

En underfundig, sjarmerende og klok roman om en mann holder verden på avstand, som fnyser av den og hytter med neven til den – men som kanskje har mer gull på innsiden enn man skulle tro, om man leter skikkelig. Ove er 59 år og kjører Saab. Han er …

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om En mann ved navn Ove

  En underfundig, sjarmerende og klok roman om en mann holder verden på avstand, som fnyser av den og hytter med neven til den – men som kanskje har mer gull på innsiden enn man skulle tro, om man leter skikkelig.

  Ove er 59 år og kjører Saab. Han er alle naboers skrekk. Hver morgen går han på en inspeksjonsrunde i borettslaget for å se at alt er på stell. Det til tross for at han for lengst er avsatt som styreleder – en hendelse han selv omtaler som statskuppet. Ove sparer på strømmen og pruter i butikken, og har alltid et uvennlig ord til de fleste.

  Til å begynne med tenker du kanskje på Narvestad fra Borettslaget eller Jack Nicholsons fantastiske tolkning av Melvin i Livets lyse side. En gammel grinebiter blottet for sosiale antenner. En funksjonell og praktisk anlagt mann som vil at rett skal være rett, og at folk skal følge de reglene som gjelder i borettslaget. Kort og godt en mann av Prinsipper. Han bryter dem aldri, og slikt blir det selvsagt trøbbel av. Hvordan er det mulig å heie på en slik mann? For det er akkurat det du gjør etter hvert som ærekjære Ove kryper inn under huden din. Kanskje fordi romanen forteller noe viktig om oss selv og vår tid?

  «Vi blir glade i Ove. Han blir vår mann. Det er en forfatterprestasjon i seg selv. (...) Se opp for en av sommerens sjarmbomber!» Vidar Kvalshaug, Aftenposten

  De fleste kjenner en gubbe som Ove. En som er sur, tverr, lite mottagelig og i bunn og grunn nokså ufyselig. Men hva kan skjule seg bak fasaden hos en av disse typiske grinebiterne? Dette er en roman om kjærlighet, skikkelig verktøy og betydningen av alltid å kjøre Saab.


  "Vi blir glade i Ove. Han blir vår mann. Det er en forfatterprestasjon i seg selv. (...) Se opp for en av sommerens sjarmbomber. " "Ove er det man omtaler som en «grinebiter». En mann av få ord, som misliker mye og som mener at absolutt alt var mye bedre før. Lettere blir det ikke da kona dør og Ove får lyst til å slå følge. Men en katt og diverse naboer vil det annerledes. Sakte, men sikkert tiner Ove opp og innser at livet likevel har sine lyspunkter. Dette er en humoristisk, men også tankevekkende og gripende roman om oss alle og tiden vi lever i. Glitrende!" «Det er ikke så ofte jeg får lyst til å bruke ordet perfekt når jeg snakker og skriver om bøker. Tanken kan kanskje streife meg underveis i en bok, men den sitter sjelden fast i hodet når boken avsluttes. Denne gangen er det vanskeligere å legge bort dette ordet. For den svenske forfatteren, Fredrik Backman, har med «En mann ved navn Ove» begått en roman så nær opp mot det perfekte som tenkes kan, i mine øyne.» "La det være sagt med en eneste gang: En mann ved navn Ove er et lavmælt brak av en bok. Den er så godt skrevet, så full av humor og varme, sorg og skildring, sinne og glede, at jeg skulle ønske jeg hadde flere terninger å trille." "Den er en sjarmbombe full av sære, kantete personligheter, spreke episoder, storstilte konfrontasjoner og rørende forsoninger. Den såreklangbunnen og dype menneskeligheten i boka gjør den til mye mer enn overfladisk moro." "En mann ved navn Ove» ser i denne stund ihvertfall ut som en klar bestselger." "Gled dere til en fin leseopplevelse!" "Som en av Sveriges mest leste bloggere er Fredrik Backman en mester i å formulere seg i det korte formatet. Det tar han med seg når hanromandebuterer med den aldeles strålende En mann ved navn Ove." "En mann ved navn Ove» er både tankevekkande og underhaldande. Eg greip meg i å bli glad iden tverre, iltre og lite sosiale grinebitaren."

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2013
  Forlag
  Cappelen Damm
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202409517
  Sider
  322
  Originaltittel
  En man som heter Ove
  Sjanger
  Sted
  Related products
  20130410152657_maiken
  Height
  213
  Width
  138
  Vekt
  420
  Oversatt av
  Due, Nina M.

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.