Hvem som helst, hvor som helstnoveller

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (4 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   90 dagers åpent kjøp.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

Gro Dahle er en leken og formbevisst prosaist, som gjør hverdagshistorier til magisk lesning. Denne samlingen er blitt til over flere år og viser et stort register: skjebnefortellinger og moderne eventyr, skapelsesberetninger av ymse slag, og inten…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Hvem som helst

  Gro Dahle er en leken og formbevisst prosaist, som gjør hverdagshistorier til magisk lesning. Denne samlingen er blitt til over flere år og viser et stort register: skjebnefortellinger og moderne eventyr, skapelsesberetninger av ymse slag, og intense, dramatiske noveller om forholdet mellom foreldre og barn. En demonstrasjon av skrivekunst og fortellerglede fra en av våre betydeligste kvinnelige forfattere.


  "Denne samlingen anslår viktige grunntemaer i Gro Dahles forfatterskap, men viser samtidig at hun er i stadig bevegelse og evner å skape nytt på sin helt spesielle måte." "Vi kjenner Gro Dahle som en forfatter med et særdeles lekent og uttrykksfullt språk. Hun fornekter seg ikke her heller. (...) Dette er noe hvem som helst kan glede seg over hvor som helst." "Gro Dahles novellesamlingen som helhet viser en forfatter som har kommet langt når det gjelder virtuos bruk av litterære virkemidler. Og når hun i tillegg klarer å fylle historiene sine med så mye menneskelig innsikt og psykologisk fingerspissfølelse så må det bare bli en av høstens fineste novellesamlinger." "Det er rett og slett ganske ofte fantastisk hvordan man kan bevege seg rundt i Dahles fortettede bildespråk." "Her, som ellers, er skriftoverskudd, endog av sprudlende karakter, en fellesnevner" "Gro Dahles nye novellesamling, Hvem som helst, hvor som helst er av det slaget som ikke slipper taket i leseren - der de enkelte novellene nesten krever å bli lest en gang til." "Å lese tekster som Gro Dahle har skrevet gjør meg rett og slett glad. Slik var det også denne gangen. Språket er nydelig og temaene er allmenngyldige og viktige. (...)Selv om de fleste novellene handler om vanskelige relasjoner, barnløshet, sorg, mobbing, og overtro er det ikke deprimerende å lese. Jeg føler meg heller privilegert som har fått lese disse novellene, og jeg blir i godt humør av å se skikkelig godt håndverk". "Vi fryder oss over språket og fryser over intensiteten i innholdet. Det er underfundig. Det er ettertenksomt. Det er elegant. " "Og viser nok en gang at hun evner å gjøre nesten hva som helst til betydningsfull og leseverdig litteratur."

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2009
  Forlag
  Cappelen Damm
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202313081
  Sider
  154
  Related products
  20091029131616_vikar1
  Height
  230
  Width
  160
  Vekt
  350

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.