1917 Petrograd

fanget i den russiske revolusjonen

1917 Petrograd
Pris
Pris
449,- 449,-
Innbundet
Format Innbundet
Utgivelsesår 2017
Forlag Gyldendal
Språk Bokmål
ISBN 9788205468375
Sider 351
Originaltittel Caught in the revolution
Se flere detaljer  

Andre formater / språk

E-Bok Nedlastbar Bokmål
Innbundet Engelsk
Pocket Engelsk

Om 1917 Petrograd

I 1917 ble Petrograd skueplass for utbruddet av den russiske revolusjonen. I 1917 Petrograd gir byens utlendinger en førstehånds ber etning av de dramatiske hendelsene.

Mellom den første revolusjonen i februar 1917 og Lenins bolsjevik-kupp i oktober samme år var Petrograd (tidligere St. Petersburg) i opprør. Midt i dramaet befant det seg en stor og sammensatt gruppe utlendinger – diplomater, journalister, forretningsmenn, bankierer, guvernanter, frivillige sykepleiere og selskapsløver i utlendighet. Mange skrev dagbok og sendte brev hjem – blant dem en engelsk sykepleier som hadde overlevd «Titanic» og den amerikanske ambassadørens svarte kammertjener.

Helen Rappaport baserer fortellingen på dette svært rike materialet, hvorav mye aldri før har vært publisert. Det bringer oss rett inn i de blodige hendelsene, der vi ser, føler og hører revolusjonen slik den artet seg for de som var til stede.

Anmelderne mener:

«Denne boken er begavet historieskriving ... et dypdykk i både kjente og mer ukjente kilder - alt i en billedrik kontrastering man sjelden ser maken til.» Johan O. Jensen, Adresseavisen

«...spennande fortalt og med mykje dramatikk» Tom Hetland, Bergens Tidende

1917 Petrograd er en velskrevet og historisk interessant bok med mye nytt materiale. Anbefales for alle med interesse for historie og samfunnsspørsmål.


Kundevurderinger

ARKs anbefalinger

Det finnes ingen vurderinger av dette produktet. Skriv anmeldelse

Anbefalt


Tips en venn