Lykkens sønn

Lykkens sønn
Pris
Pris
179,- 179,-
Pocket
Format Pocket
Utgivelsesår 2017
Forlag Gyldendal
Språk Bokmål
ISBN 9788205501539
Serie Gyldendal pocket
Sider 489

Andre formater / språk

Nedlastbar lydbok Nedlastbar Bokmål
E-Bok Nedlastbar Bokmål

Om Lykkens sønn

Lykkens sønn er den andre boken i historien om Dina og hennes slekt. En elleve år gammel gutt blir vitne til et mord: Moren dreper sin russiske kjæreste. Sannheten om hvorfor lyngen rundt mannen ble farget rødt, kan gutten ikke fortelle til noen. Men de ubesvarte spørsmålene blir mange. Har et vitne skyld? Er det løgn når sannheten forties? Har moren rett til å ofre hvem hun vil? Gutten er Benjamin, sønn av Dina på Reinsnes. Romanens handling følger hans utvikling fra gutt til mann. Han leter etter Dina, i Berlin, men også i kvinnene han møter: garverens kone i Tromsø, Karna fra feltlasarettet ved Dybbøl, professordatteren Anna, som er forlovet med hans beste venn. Historien om den egenrådige kvinneskikkelsen Dina i spennet mellom nordnorsk natur og københavnsk byliv har siden utgivelsen av Dinas bok i 1989 fascinert flere generasjoner av lesere.


Kundevurderinger

ARKs anbefalinger

5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
Skriv anmeldelse

Grete Karin Bratvold
7. september 2017

Fantastisk serie

Jeg måtte lese Dinas bok på nytt, så Lykkens sønn og Karnas arv før jeg nå - ganske snart - skal kjøpe "Den om ser" av Herbjørg Wassmo. Jeg hadde delvis glemt Dinas Bok og hadde stor glede av å friske opp den. Lykkens Sønn og Karnas Arv (snart ferdig med KA) er bare fantastiske! Wassmo skriver om den menneskelig natur med alle dens varianter av godt/ont - lys/mørke - hevn/forsoning/tilgivelse og det så gnistrende godt at det er bare å gi seg over. Og den nordnorske natur, lyset, været, kreftene som menneskene må forholde seg til og spille med og mot. Det trange i de små samfunn, det å hjemme der og det å ville bort og ut - og det å dras tilbake, av ulike krefter.... jeg unner alle å lese disse bøkene. NÅ: og jeg gleder meg til den (kanskje) siste - "Den som ser"


Ord som beskriver produktet:

God,Anbefaler


Rapporter om upassende innhold

Herbjørg Wassmo

Herbjørg Wassmo
Herbjørg Wassmo er født i 1942 i Vesterålen. Hun debuterte i 1976 meddiktsamlingen Vingeslag, men har først og fremst markert seg somromanforfatter. I 1981 slo hun gjennom med romanen Huset med den blindeglassveranda, første bind i trilogien om Tora. Foto: Rolf M. Aagaard
Les mer om forfatteren

Anbefalt


Tips en venn