De kommer til å drukne i sine mødres tår

roman

De kommer til å drukne i sine mødres tår
Pris
Pris
399,- 399,-
Innbundet
Format Innbundet
Utgivelsesår 2018
Forlag Press
Språk Bokmål
ISBN 9788232801787
Sider 294
Originaltittel De kommer att drunkna i sina mödrars tårar
Se flere detaljer  

Andre formater / språk

E-Bok Nedlastbar Bokmål
Nedlastbar lydbok Nedlastbar Bokmål
Pocket Bokmål

Om De kommer til å drukne i sine mødres tår

Kåret til årets beste roman i Sverige i 2017.

Inspirert av IS oppsøker tre ungdommer en bokhandel i Gøteborg, der en kjent kunstner skal holde et foredrag om sine kontroversielle karikaturtegninger. Seansen avbrytes av et pistolskudd som innevarsler en dramatisk terroraksjon, med publikum som gisler og livestreaming via YouTube.
Det blodige dramaet får med ett en ny retning da kvinnen som filmer det hele plutselig stopper opp og sier: – Hør på meg. Jeg tror ikke vi skal være her. Det var ikke hit vi skulle. Fra dette øyeblikk gjør fortellingen en helomvending fra brutal realisme til dyster fremtidsvisjon.
Vi møter kvinnen igjen to år senere, innlagt på en rettspsykiatrisk klinikk. Hun har tatt kontakt med bokens forteller, en forfatter, som hun har lest bøker av og som hun vil dele sin historie med. Hun mener seg å være en varsler fra fremtiden, en tid med heimevern, borgerkontrakt og interneringsleirer for muslimer og jøder.

Dette er en fascistisk dystopi om Sverige 30 år frem i tid. Poetisk og drømmeaktig utfolder romanen seg som en beskrivelse av og en refleksjon over et sivilisatorisk sammenbrudd.

«Jeg kunne sagt at Anyurus roman er som en fakkel som lyser i mørket, men det er kanskje heller slik at Anyuru køler på med mørke – for at vi skal se klarere. Dette er årets mørkeste roman. Så langt. Ingen vet hva fremtiden vil bringe.» NRK


Kundevurderinger

ARKs anbefalinger

Det finnes ingen vurderinger av dette produktet. Skriv anmeldelse

Anbefalt


Tips en venn