Korsveien

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (4 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   90 dagers åpent kjøp.
* Gjelder varer på lager i butikk
Terningkast 5!
– VG
«Sex, dop og Jesus Kristus!» VG, terningkast 5

Kort om boken

Jonathan Franzen er kalt «et litterært geni for vår tid» (The Guardian). Hans evne til å kombinere levende karakterbeskrivelser med sosial dybde og innsikt har aldri vært tydeligere. Korsveien er nok et mesterverk fra forfatteren av Korrigeringer, F…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Korsveien

  Jonathan Franzen er kalt «et litterært geni for vår tid» (The Guardian). Hans evne til å kombinere levende karakterbeskrivelser med sosial dybde og innsikt har aldri vært tydeligere. Korsveien er nok et mesterverk fra forfatteren av Korrigeringer, Frihet og Renhet. Hver av familiemedlemmene vi møter i romanen søker en frihet som hver av de andre truer med å begrense. Det er 23. desember 1971 og det er meldt dårlig vær i Chicago. Pastor Russ Hildebrandt er i ferd med å bryte ut av et gledesløst ekteskap. Om ikke hans kone, Marion gjør det slutt først. Deres eldste sønn, Clem, kommer hjem fra universitetet full av moralsk opphøydhet, klar for å ta en beslutning som vil sjokkere foreldrene. Søsteren Becky, den sosiale dronningen på videregående skole, involveres stadig mer i tidens motkultur, mens lillebror Perry er gått lei av å selge pot på skolen og har bestemt seg for å bli et bedre menneske. I et intervju i Aftenposten forteller Jonathan Franzen: - Jeg er interessert i det irrasjonelle fundamentet for oppfatningene vi lever livene våre etter. Det føyer seg inn i et større prosjekt bestående av denne boken og bøkene som kan følge. - Jeg har alltid vært interessert i rett og galt. Og det større spørsmålet om hvorvidt noen kan kalles «god» eller «ond», fortsetter han. - Dette har vært et hovedanliggende i religion, og i jødisk-kristen religion især: hva rettferd faktisk innebærer, hvilke bud som er vesentlige. Jeg føler meg hjemme i den verdenen. Jeg kan relatere til fortellingene i Bibelen fordi spørsmålet står så sentralt.


  «Den er uimotståelig.» «... en forbløffende varm og rørende fortelling.» «... Korsveien er glitrende tilgjengelig skrivekunst» «Franzen skriver så lettlest at det kamuflerer hvor godt han skriver» «Dette er Franzens beste bok siden Korrigeringer.» «Nå må vi vente på resten. Jeg gleder meg.» «Det første bindet i hans planlagte trilogi, føles som en renselse å lese.» «... Franzen borer så dypt i sine karakterers indre liv.» «På sitt beste og i sum, har han skrevet en roman som føles som en renselse å lese. » «Jonathan Franzen er djevelsk god til å lage disse bredt anlagte fortellingene. Han er en gudbenådet forteller.» «En slags litterær frelse venter den som gir seg i kast med familien Hildebrandts strev...» «Franzens historie om pastor Russ Hildebrandt, kona Marion og barna Clement, Becky, Perry og Judson holder et skyhøyt nivå.» «Det er bare å glede seg til fortsettelsen. » «Oppblåst, ondskapsfull og mesterlig.» «Romanen er godt oversatt av Monica Carlsen» «Jonathan Franzen er tilbake, gudsjelov.» «Det er under­holdende, særdeles morsomt og overraskende empatisk.» «Det er bare å glede seg til fortsettelsen.» «Men i sum, i språk, stil, struktur, psykologi og enkeltscener, er dette stor skrivekunst. Franzen graver dypt i sine personers sjelsliv og moralske kvaler, og i refleksjonene omkring religion og kapital, kultur og samfunn. Han viser at romanen tilbyr innsikter som sjelden finnes andre steder, og at den ennå er et egnet medium til å utforske menneskets grunnvilkår og ideer.» «Franzen kan handverket, dette er eit godt fortalt og solid tekst-stykke.» «...her syner Franzen ei meisterklo.» « Franzen er ein eminent forteljar...»

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2021
  Forlag
  Cappelen Damm
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202635527
  Sider
  633
  Originaltittel
  Crossroads
  Sted
  Emne
  Terningkast
  5
  Terningkast kilde
  VG
  Related products
  20210608154608740
  Height
  232
  Width
  160
  Vekt
  1018
  Oversatt av
  Carlsen, Monica

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.