Etter åndemaneren

Forfatter , Del 3 av serien Profetene i Evighetsfjorden
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (3 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   Alltid bytterett - Norges beste. Bytt uten kvittering.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

Tredje bind i Grøndlands-trilogien av Kim Leine er en eventyrlig og kraftfull roman basert på virkelige hendelser og personer. Vi befinner oss i bebyggelsen Sydprøven på Grønland i 1880-årene, der følger vi Sara Hansen og familien hennes. En familie…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Etter åndemaneren

  Tredje bind i Grøndlands-trilogien av Kim Leine er en eventyrlig og kraftfull roman basert på virkelige hendelser og personer. Vi befinner oss i bebyggelsen Sydprøven på Grønland i 1880-årene, der følger vi Sara Hansen og familien hennes. En familiehistorie som også omfatter åndemaneren Aappaluttoq. Samtidig som historie utspiller seg i Sydprøven, er en kartografisk og etnologisk ekspedisjon på vei til det ukjente Østgrønland. Ekspedisjonen ledes av Løytnant Gustav Holm. Sammen med seg har han kirkens mann, grønlenderenJohannes Hansen, som er ansvarlig for det innfødtemannskapet. Mens dansken Holm drar til Grønland, drar Saras fetter Jens til København for å finne sin far som er blitt borte der. Jakten på faren fører Jens til sentrum av det dekadente københavnske kulturlivet, og han møter flere av tidens kjente forfattere. På dramatisk vis virvles han inn i Københavns teater- og caféliv som utspiller seg i gasslyktenes halvlys. Bakom alt lurer gullet, begravd i fortiden, men hentet opp igjen. Disse elvene deler seg ogflyter sammen og utgjør vår historie. Kolonialiseringen av Grønland, kristningen av hedningene, den ubønnhørligeutbredelse av sivilisasjonen og oppmålingen av verden. Historien føres opp til 1953 da Grønland ble innlemmet i Danmark som et amt, og kolonimaktenes tid rant ut. Etter åndemaneren er et selvstendig tredje bind i Kim Leines storslåtte fortelling fra Grønland.


  «Kim Leine har klart det kunststykket å få terningkast 6 for alle tre bindene i sin store Grønlandstrilogi.» «... for en fest det er å lese det avsluttende bindet!» «... viser at historiefortelleren Kim Leine fremdeles kan sine kunster.» «Serverer leseren et gedigent stykke klassisk romankunst.» «Etter åndemaneren er en verdig avslutning på det som godt kan være det siste tiårets viktigste nordiske romanverk.» «Fullendt trilogi om koloniseringen av Grønland viser gjennom 800 sider forfatterens fenomenale fortellerferdigheter.» «... ikke en side er overflødig, spennende som boken er.» «Og hvilken forrykende, sidevendende bok det har blitt» «Det er så mektigat mine superlativer antagelig ikke strekker til.» «Med sin sterke levendegjøring og uhøytidelige omgang med historien bygger han et rikt sinnbilde på forholdet mellom Grønland og Danmark» «[...] kombinasjonen av forteljeglede, kunnskap og intrikate flettverk gjer grønlandstrilogien til eit eineståande verk i nordisk litteratur.» «[...] det verkar som om forfattaren nyt å ta oss med til stader og situasjonar ein ikkje hadde fantasi til å drøyme om.» «[...] her står vi i sum overfor en underholdningsroman med åpenbare, salgbare kvaliteter.» «Med Etter åndemaneren har han klatret over siste hinder og er kommet vel i havn på en imponerende måte.» «Kim Leines egen oppvekst i Seljord og etter hvert København rommer mørke kapitler som en trang og strengt religiøs oppdragelse samt seksuelle overgrep. Han har også bodd og jobbet noen år på Grønland, og disse traumene og erfaringene har sammen gitt emosjonell sprengkraft til hans Grønlands-trilogi, mens naturen males fram i all sin dramatiske og voldsomme prakt.»

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2021
  Forlag
  Cappelen Damm
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202721688
  Sider
  844
  Originaltittel
  Efter åndemaneren
  Omtalt person
  Height
  212
  Width
  138
  Vekt
  925
  Nummer
  3

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.