Ida tar ansvar

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (4 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   Alltid bytterett - Norges beste. Bytt uten kvittering.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

Nominert til Tarjei Vesaas debutantpris 2019! Ida tar ansvar er bekmørk og morsom på samme tid. Den handler om internett- stalking og ensomhet, om å sykle fra katastrofetankene sine, om dronningepler, vannmeloner og hamstere. Men først og fremst ha…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Ida tar ansvar

  Nominert til Tarjei Vesaas debutantpris 2019! Ida tar ansvar er bekmørk og morsom på samme tid. Den handler om internett- stalking og ensomhet, om å sykle fra katastrofetankene sine, om dronningepler, vannmeloner og hamstere. Men først og fremst handler den om å finne sin oppgave i det aller største gruppearbeidet - livet. Ida flytter hjemmefra for å studere psykologi på Blindern. Hennes største frykt er terror. Det bedrer seg ikke når hun treffer Aksel, en ensom ulv som tar opp fag og nærer en mistenkelig interesse for våpen. Ida blir både fascinert og frastøtt. For hva er egentlig greia med Aksel, og hva er han i stand til å gjøre? Gradvis innser Ida at hun må gå drastisk til verks for å stagge sin egen eskalerende frykt. Men ordner det seg alltid for snille jenter? Og hva er, når alt kommer til alt, viktigst: Å redde Aksel, verden eller seg selv?


  «Glitrende språk [...] presist og observant [...] Romanen utforskar blant anna kva som kan skape grobotn for einsemda og framandkjensla hos unge gutar, som gjer at dei kan ende opp som kvinnehatarar, samfunnsforaktarar og lause kanonar - eller skuleskytarar. Det er godt skildra, og ein går i seg sjølv mens ein les.» «Kjersti Halvorsen treffer en nerve mellom frykt og sykelig angst.» «Kjersti Halvorsen er god på det ekle, avskyelige.» «Mørkt morsomt på et underdrivende deadpan-vis, en galgenhumor som kler angsten.» «Kjersti Halvorsen sin debut er tufta på ein genial idé.» «Som ei Elfriede Jelinek og ein Albert Camus går Kjersti Halvorsen kompromisslaust til verket og lar hovudpersonane i romanen gå i ekstreme retningar. Ho dissekerer dei vanskelegaste sidene med samfunnet vårt på ein svært interessant måte ved å undersøke to øydelagde tjueåringar.» «Det blir aldri kjedelig. Halvorsen holder en stø kurs gjennom hele romanen (...). Under lesningen av Ida tar ansvar er det uunngåelig å ikke spørre seg selv hva man hadde gjort i en lignende situasjon. Hvordan behandle noen som har falt på utsiden? Dette er en god debutroman, den er karakterdrevet, og er ikke avhengig av et fikst plot for å lokke til seg lesere.» «en minneverdig roman, som rister i balansenerven og kiler brekningsrefleksen» «en liten perle (...). Boken minner litt om en detektivroman, og Halvorsen skriver sylskarpt om nettstalking, angst og generell frykt. Det handler om å forsøke å stagge katastrofetankene, noe mange av oss kan trenge nå.»

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2019
  Forlag
  Cappelen Damm
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202636739
  Sider
  220
  Sted
  Height
  212
  Width
  138
  Vekt
  350

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.