Søsterklokkene

roman

Søsterklokkene
Pris
Pris
99,- 99,-
Innbundet
«Et gullegg!» VG, terningkast 5. Adresseavisen gir terningkast 6.
Mammutnummer 1006
Format Innbundet
Utgivelsesår 2018
Forlag Gyldendal
Språk Bokmål
ISBN 9788205514003
Sider 442
Sjanger Historisk litteratur

Andre formater / språk

E-Bok Nedlastbar Bokmål
Nedlastbar lydbok Nedlastbar Bokmål
Pocket Bokmål

Om Søsterklokkene

Søsterklokkene er første bok i en ny trilogi fra Lars Mytting, en av våre største historiefortellere.

Så lenge folk kunne huske hadde Søsterklokkene ringt over det trange dalføret, med en klang så malmfull og kraftig at klokkeren ble døv etter bare tre messer. Klokkene ble støpt til minne om tvillingene Halfrid og Gunhild Hekne, som var sammenvokst fra hoftene og ned. Det hvilte alltid noe større over søstrene, som om de tilhørte en annen og mektigere verden, og en av billedvevene de lagde, ble sagt å vise fremtiden.
I 1879 flytter en nyutdannet prest inn på prestegården, der nittenårige Astrid fra Hekne gjør tjeneste. Fra Tyskland kommer en fremmed mann med vidløftige planer. Den gamle stavkirken som har huset klokkene går uvisse tider i møte, og snart utsettes bygda for brå skiftninger og ubøyelige viljer.

Søsterklokkene er en rik fortelling om gammel tid som brytes mot nye ideer, om mørkt slit og solvarme steiner, om to kirkeklokker med overjordisk klang og evigheten som horisont.

Terningkast 6: «Praktfull historisk roman.» Stein Roll, Adresseavisen

Terningkast 5: «Han skriver om søsterklokker i sølv, men det kan godt tenkes Lars Mytting har lagt selve gullegget med sin nye roman. Forfatteren er på hugget fra første setning og slipper aldri taket på leseren.» Arne Hugo Stølan, VG

Terningkast 5: «fengende og medrivende» Marius Wulfsberg, Dagbladet

Terningkast 5: «Søsterklokkene er spennende. En skikkelig pageturner.» Cathrine Loraas Møystad, Østlendingen

«Strålende historisk roman. (…) Mytting lykkes med tidsbildet fordi han går tett på personenes konkrete livsverden hvor skikker, overlevelsesteknikk, dramatikk, livsvisdom og overtro er forankret. (…) Romanen peker seg ut som en av høstens beste norske. Den kan komme til å danne høye fjell i bokhandler og dollartegn i øynene på flere.» Susanne Hedemann Hjorth, Dagens Næringsliv

«Fargerikt flettverk av forteljingar. (…) Lars Mytting har skrive ein smart og spennande historisk roman. (…) Det som gjer Søsterklokkene til ein uvanleg god roman, er at dramatikken er knytt til liv og levemåte i fortid og i samtid.» Marta Norheim, NRK


Kundevurderinger

ARKs anbefalinger

5
4
4
0
3
0
2
0
1
0
Skriv anmeldelse

Jorunn Eie
16. juni 2019

Fullkommen

En utrolig fullkommen roman som kombinerer historiske og religiøse motiver, Norge i brytningstid. Flott beskrivelse av hvordan norrøn religion og folketro levde side om side med kristendommen.


Ord som beskriver produktet:

Spennende,Umulig å legge bort,Anbefaler


Rapporter om upassende innhold

Lars Mytting

Lars Mytting

Lars Mytting er en kritikerrost forfatter fra Fåvang. Han har tidligere skrevet romanene Hestekrefter (2006), Vårofferet (2010) og Svøm med dem som drukner (2014). Søsterklokkene, utgitt høsten 2018, er første bok i en ny historisk trilogi fra forfatteren. Lars Mytting mottok Bokhandlerprisen 2014 for romanen Svøm med dem som drukner. Mytting er også kjent for bestselgeren Hel ved.


Les mer om forfatteren

Anbefalt


Tips en venn