Slukroman

Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (7 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   90 dagers åpent kjøp.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

"Det gror ikke før det har blødd. Var det ikke det alle hadde sagt før jeg dro min vei? At jeg måtte finne meg selv? Jeg måtte finne meg selv, sa de. Men jeg ville ikke det. Den siste jeg ville finne var meg selv. Jeg ville finne en annen, som var l…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Sluk

  "Det gror ikke før det har blødd. Var det ikke det alle hadde sagt før jeg dro min vei? At jeg måtte finne meg selv? Jeg måtte finne meg selv, sa de. Men jeg ville ikke det. Den siste jeg ville finne var meg selv. Jeg ville finne en annen, som var lettere å ha med å gjøre enn meg, en jeg kunne komme overens med, som jeg kunne leve med uten å dø." SLUK er historien om forfatteren Funder, en roman med mange stemmer og uttrykk, bundet sammen av vers og refrenger. Den forener en strålende sommerfortelling fra Oslo på sekstitallet med et marerittaktig opphold i den amerikanske småbyen Karmack. Femtenåringen Funder med kallenavnet Chaplin skal være en sommer alene med moren på Nesodden, men tvinges til å se seg selv med nye øyne da han i august tar båten hjem. Senere skriver han en fortelling om ulykkesfuglen Frank Farreli som også bor sammen med mor, men i likhet med Funder ikke kan fortelle om det han roter seg bort i. Det handler blant annet om trofasthet, om å settes på prøve som menneske, om avgjørende begivenheter som viser hva slags stoff man er laget av.


  "Lars Saabye Christensen kommer med et uslåelig tilbud til norske bokelskere. Begynner som et ekko og ender som et originalt mesterverk." "Boka kan tolkes på uendelig mange måter, og den gir en uvanlig leser opplevelse som denne leser ikke ville vært foruten." "Den nye romanen «Sluk» mer enn innfrir. Den er et løft i forfatterskapet." "Det er simpelthen strålende. (...)Hadde vi hatt terningkast, skulle han fått yatzy i seksere." "Sluk er en roman båret av like deler dikterisk aggresjon og stor fortellerglede. En selvbiografisk preget roman som ikke kan unngå å gjøre inntrykk." "Det er sjelden jeg har lest en mer poetisk, elegant og original forfatterbiografi (...) og med en epilog så intens, eksistenstung, autentisk og vakker at den slår meg helt ut. " "Men Saabye Christensen er overhodet ikke skjønnmalende eller romantiserende. De grelle personlighetstrekkene som kjennetegner tenåringer er så godt skildret i Funders tilfelle at leserens frykt for gjenkjennelse kan anta eksistensielle proporsjoner. Når man blir grepet av historien er det ikke fordi forfatteren har kokt søtsuppe." "Øm, trist og vakker bok om død, skyld og forsoning.(...) Hans kanskje sterkeste og beste bok siden Halvbroren." "En vakker hyllingssang for sekstitallets husmødre (...) og et spesielt fint bilde av morskjærlighet."

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2012
  Forlag
  Cappelen Damm
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202392499
  Sider
  413
  Sted
  Høyde
  211
  Bredde
  138
  Vekt
  545

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.