Jennadokumentarroman

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (3 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   Alltid bytterett - Norges beste. Bytt uten kvittering.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

Dokumentarroman om et bygdesamfunn og en slekt fra 1888 til 1988. Hovedpersonen Jenna er sentral i den vesle skogsbygda Galåsen i Trysil. I kraft av sin personlighet , moralske styrke og sosiale posisjon, spinner hele det lille universet rundt Jenna…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Jenna

  Dokumentarroman om et bygdesamfunn og en slekt fra 1888 til 1988. Hovedpersonen Jenna er sentral i den vesle skogsbygda Galåsen i Trysil. I kraft av sin personlighet , moralske styrke og sosiale posisjon, spinner hele det lille universet rundt Jenna og ektemannen Gustav. Skogsbygdene på Østlandet gjennomgår en omfattende forvandling i Jennas levetid, og på tross av sin tilsynelatende isolasjon, spares de ikke for de store dramaer. Og som Jenna får erfare - en ulykke kommer sjelden alene ... Jenna kan leses på flere måter; den er både et levende kvinneportrett fra virkeligheten, basert på livet til forfatterens egen bestemor, men også en familiesaga som skildrer store samfunnsmessige endringer og kriser, fra bondesamfunnet til dagens velferds-Norge. Boken er blanding av dokumentar og prosa; grundig research og levende dialog på dialekt gir et unikt tidsbilde og innsikt i samfunnet slik det var i Trysils dype skoger frem til våre dager.


  «Familiesagaen er et levende tidsbilde, styrket ikke minst av finstemt bruk av Trysildialekta, og nærhet til stoffet.» «Alle som har har forgapt seg fullstendig i Anne Karin Elstads romaner om livet i bygde-Norge for godt over 100 år siden, for ikke å snakke om Edvard Hoems romaner om egen slekt (fra Romsdalen), vil få mye ut av romanen Jenna. (...) Galaasen skriver svært godt og interessant! Det er fint at historier som dette løftes frem, for dem finner man ikke i historiebøkene våre. Jeg anbefaler boka varmt!» «I tillegg til selve historia om Jenna har Lise Galaasen samlet en utrolig mengde kommentarer og forklaringer om sidetemaer i romanen sin - en veldig kilde til kunnskap for dem som vil lære.»

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Nedlastbar lydbok
  Kopisperre
  Vannmerket (SDRM)
  Utgivelsesår
  2019
  Forlag
  Cappelen Damm
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202615765
  Spilletid
  447min.
  Omtalt person
  Sted
  Lest av
  Galaasen, Lise

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.