Hvor lenge varer vi

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (4 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   Alltid bytterett - Norges beste. Bytt uten kvittering.
* Gjelder varer på lager i butikk
«Nervepirrende novelledebut» Dagbladet, terningkast 5

Kort om boken

Nominert til Brageprisen 2019, Ungdommens kritikerpris og Subjekt-prisen! I de sju novellene i denne boka skildres møter mellom mennesker der alt settes på spill. En frisør får mobberen fra barneskolen i stolen framfor seg, en tannlege med hygienema…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Hvor lenge varer vi

  Nominert til Brageprisen 2019, Ungdommens kritikerpris og Subjekt-prisen! I de sju novellene i denne boka skildres møter mellom mennesker der alt settes på spill. En frisør får mobberen fra barneskolen i stolen framfor seg, en tannlege med hygienemani går til kamp mot bakteriene for å redde forholdet sitt, og en kvinne får uventet besøk noen timer etter at hun har begravet ektemannen sin. Hvor lenge varer vi handler om mennesker som har trukket seg tilbake, men som på samme tid forsøker å nå frem til en annen. Alle ønsker å gjøre godt - og rett -, men de vet ikke helt hvordan de skal få det til.


  «urovekkende presise mikrotragedier» «personportrettene er fyldige, håndteringen av språket dynamisk og nærmest leken, med en bevissthet rundt rytme og nivåer». «Generelt er det bredden i skildringene og den psykologiske balansen som gjør Mari Andreassens debutbok usedvanlig moden.» «Andreassen viser stålkontroll i språkbruken. Språket er presist og behersket. Formuleringene er modne og gjennomtenkte, og legger et godt grunnlag for boken (...) Hvor lenge varer vi er en solid og trygg novellesamling. Boken består av mange gode komponenter, og Andreassen imponerer som debutant.» «Styrken i desse novellene er at problemet kjem gradvis til syne. Dramaturgien er uvanleg bra, og punktet der heile bildet openberrar seg for lesaren, er skikkeleg ladd. Her er det snakk om emosjonelt høgtrykk (...) Andreassen skal også ha ros for å skape svært spesifikke personar med heilt individuelle trekk Desse viser seg gjennom tankar og ord, gjerningar og ikkje minst gjennom bortforklaringar.» «Eg ser fram til nye, glitrande noveller av Mari Andreassen.» «Hva som helst kan skje i Mari Andreassens debutnoveller.» «Det foruroligende og uavklarte en bærebjelke i Mari Andreassen novelledebut «Hvor lenge varer vi»» «(...) en løfterik novelledebut om mennesker i krevende situasjoner. Om utenforskap, emosjonelle skrubbsår og skumlere skavanker.» «Andreassen har et godt syn for detaljer, hun bygger personene med smart varsomhet både gjennom replikker og beskrivelser. De er karakterer en leser lett kan se for seg, miljø det ikke er vanskelig å kjenne igjen. Hun bruker et treffende språk, gode vendinger, fint komponerte setninger og passasjer. Og hun gjør det hele ganske hverdagslig, normalt og lavmælt.» «En inni hampen solid debutant [...]. Mari Andreassen har laget en egen, høy standard med debutboka [...]. Her er det bare å løpe og kjøpe, like og dele og håpe på en høst med mye regn slik at du rekker to- tre runder med hver novelle og får oppdaget nye ting hver gang før de store kanonene smeller igjen i både mediene og på bestselgerlistene. Du skal jo lese minst én debutant i år også.» «fortjent nominasjon til årets Bragepris» «Mari Andreassens noveller har ikke bare struktur, men også personlighet (...)» «Hennes noveller har en spesiell kombinasjon av varme og distanse (. ..)» «Dette er kort og godt en sjelden god debutbok, der forfatteren allerde fremstår som tilnærmet fullbefaren. Det skulle ikke forundre meg om vi her har sett begynnelsen på ett av den kommende tidens betydelige norske forfatterskap.»

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2019
  Forlag
  Cappelen Damm
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202632601
  Sider
  158
  Height
  212
  Width
  138
  Vekt
  278

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.