Kveldens ubehagroman

Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (2 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   90 dagers åpent kjøp.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

Blant årets beste bøker i Dagbladet, Klassekampen og BOK365. Vinner av International Booker Prize 2020. «Kveldens ubehag» handler om en strengt religiøs bondefamilie i etterdønningene av en tragisk ulykke og er en fortelling om etterlengtet t…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Kveldens ubehag

  Blant årets beste bøker i Dagbladet, Klassekampen og BOK365. Vinner av International Booker Prize 2020. «Kveldens ubehag» handler om en strengt religiøs bondefamilie i etterdønningene av en tragisk ulykke og er en fortelling om etterlengtet trøst som aldri kommer. I en tilværelse preget av skam og skyldfølelse oppdager tiårige Jas sin egen seksualitet parallelt med den til tider lammende sorgen. Alt skildres på et vis som er nøkternt, poetisk og urovekkende. Rijnevelds prisvinnende debut er en original og vakker roman om barndom og tapt uskyld, om familie og sorg - og om hvordan fraværet av språk kan drive mennesker fra hverandre.


  'Kveldens ubehag' etterlater seg et varig avtrykk i sinnet. At Marieke Lucas Rijneveld vant den Internasjonale Booker Prisen med denne boken, er veldig forståelig. Den seiler opp som den beste boken jeg har lest i år, og det skal mye til for å kuppe den ledelsen. 'Kveldens ubehag' er en bok som etterlater dype avtrykk, og Jas' stemme kommer til å sitte i lenge. Kveldens ubehag stirrer deg ned, utfordrer deg til å se vekk slik alle andre gjør. Ikke gjør det, du vil ikke gå glipp av denne romanen. Frå første side har Rijneveld ei eineståande evne til å skildre dagleglivet på garden gjennom lukt, smak, høyrsel og presise observasjonar av forfall og likesæle, der alt heng saman med alt. Dette er diktning - intenst, sanselig, grotesk og urovekkende skildret med en 10- årings blikk og logikk. Debutromanen som vant fjorårets internasjonale Bookerpris, kverner over barndommen med en uttværet, nærmest matt råskap.

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2021
  Forlag
  SolumBokvennen
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788256022830
  Sider
  284
  Originaltittel
  De avond is ongemak
  Related products
  20201202152905220
  Height
  216
  Width
  143
  Vekt
  516
  Oversatt av
  Vormeland, Hedda

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.