Pakkroman

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (2 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   Alltid bytterett - Norges beste. Bytt uten kvittering.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

I tiden rundt utbruddet av første verdenskrig bor Josef og Maria Moosbrugger sammen med sine barn i utkanten av en liten fjellandsby i Østerrike. De er en fattig familie som står utenfor samfunnet, og er avhengig av beskyttelse fra ordføreren når Jo…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Pakk

  I tiden rundt utbruddet av første verdenskrig bor Josef og Maria Moosbrugger sammen med sine barn i utkanten av en liten fjellandsby i Østerrike. De er en fattig familie som står utenfor samfunnet, og er avhengig av beskyttelse fra ordføreren når Josef blir kalt inn til hæren og må i krig. Vakre Maria blir sittende igjen alene med barna, og når Josef omsider kommer tilbake er de fire barna blitt til fem. Til tross for at han i løpet av krigen har vært hjemme på permisjon, nekter Josef å vedkjenne seg det femte barnet. Han veksler aldri et eneste ord med henne. Pakk er en rørende fortelling om samhold og svik, om tvil og fortvilelse, med direkte linjer til forfatterens egen slektshistorie. Romanen har siden utgivelsesdato ligget på samtlige tyske bestselgerlister, og ble nominert til Austrian Book Award 2020. Monika Helfer (f. 1947) ble født i Bregenzerwald i Østerrike. Hun har utgitt en rekke romaner, noveller og barnebøker. For sitt arbeid har hun blant annet blitt tildelt Robert Musil-stipendet, den østerrikske litteraturprisen og Solothurn-litteraturpris. I 2017 ble Helfer nominert til den tyske bokprisen for romanen Schau mich an, wenn ich mit dir rede. For Die Bagage (Pakk) mottok hun Schubart litteraturpris 2021 fra byen Aalen. Pakk er den første av Helfers bøker som er oversatt til norsk.


  Hver setning inneholder en disig, ubeskrivelig skjønnhet. Sjalusi, forakt, instinkter og mannlig sjåvinisme [...] Helfer skaper et nærmest arkaisk bilde av et lite landsbyliv hvor kjærlighetens løfter finner sin plass. Vi kan allerede si at denne romanen er en av de vakreste denne våren. Boka fortel om både svik og samhald, mishandling og kjærleik. Det er flott å merka respekten for menneskeverdet. Eg har stor forståing for at Helfer har fått prisar både for denne boka og for andre deler av hennar forfattarskap. 'Pakk' er en stor roman, til tross for at den har rundt 150 sider 'Pakk' er ingen lykkelig historie. Den er likevel en fryd å lese, for Monika Helfers språk er vakrere en noe annet jeg har utsatt meg for i år.

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2021
  Forlag
  SolumBokvennen
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788256023783
  Sider
  154
  Originaltittel
  Die Bagage
  Height
  216
  Width
  142
  Vekt
  332
  Oversatt av
  Neumann, Ute

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.