Det tomme togetroman

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (3 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   90 dagers åpent kjøp.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

En togreise som blir et minne for livet. En julikveld i 1966 går en far og hans seks år gamle sønn ombord i et nattog på Oslo Østbanestasjon. Toget skal til Røros. Det er ingen andre passasjerer om bord, og det kommer heller ikke på flere reisende u…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Det tomme toget

  En togreise som blir et minne for livet. En julikveld i 1966 går en far og hans seks år gamle sønn ombord i et nattog på Oslo Østbanestasjon. Toget skal til Røros. Det er ingen andre passasjerer om bord, og det kommer heller ikke på flere reisende underveis. Konduktør finnes ikke, og er det i det hele tatt noen lokfører der? Gutten sover ikke et sekund på hele turen. Nattehimmelen blir morgenhimmel oppover Østerdalen. Åser avløses av fjell som stadig blir høyere. Telefonledningene langsmed skinnegangen stiger og synker mellom stolpene. Elva i dalbunnen, hesjene på jordene og trærne som vokser i den hvite mosen, synger sanger han aldri før har hørt. Stasjonene de stopper på underveis har folketomme perronger. Reisen utvikler seg til en lysende opplevelse som ikke blir glemt så lenge han lever.


  En drøm å lese - «Det tomme toget» er så stille og samtidig så mektig, er det nok bare et spørsmål om tid før Øivind Hånes igjen blir nominert til Nordisk Råds litteraturpris. En lavmælt og kraftig fortelling som viser hvordan barndommens gleder kan lyse gjennom et helt liv. Helt på tampen av bokhøsten kommer denne lavmælte perlen fra Øivind Hånes, en forfatter som «alltid har vært der», men ikke krevd så mye oppmerksomhet - bortsett fra da han ble nominert til Nordisk råds litteraturpris for 'Pirolene i Benidorm' i 2005. Men trolig er det 'Det tomme toget' som kommer til å bli stående som hans store roman. Elegant, perspektivrik pendling i tid og rom. Å lese Øivind Hånes' selvbiografi er som å finne en gullklump i sanden mens du vader i din barndoms bekk en varm sommerdag. Øivind Hånes skriv klokt, effektivt og vakkert om liv som har vore. Fortelleren virker imidlertid svært forsont med livets forgjengelighet, og flere ganger i løpet av lesningen tenker jeg at Hånes er tett ved å greie det vanskelige kunststykket å skrive en roman om lykken. For selv om barndommens idyll for lengst er forbi, så lever den videre her, i dikterisk form; i romanen skinner de fine sommerukene like sterkt som den gang. Øivind Hånes' roman om en grenseoverskridende togreise er en av de største overraskelsene fra bokhøsten 2022. [...] DET TOMME TOGET er en kort, lettlest roman med litterær tyngde. La oss ikke glemme den når status for bokåret 2022 skal gjøres opp.

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2022
  Forlag
  Gyldendal
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788205567252
  Sider
  163
  Omtalt person
  Høyde
  212
  Bredde
  139
  Vekt
  263

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.