Dei tilsette

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (2 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   Alltid bytterett - Norges beste. Bytt uten kvittering.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

Dystopi om arbeidsliv, menneskeverd og framtida på jorda. Besetninga på det sekstusende skipet består av menneskelege og menneskeliknande tilsette. Då skipet får ei rekkje gjenstandar om bord frå planeten Nyoppdaginga, byrjar dei tilsette å knyta st…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Dei tilsette

  Dystopi om arbeidsliv, menneskeverd og framtida på jorda. Besetninga på det sekstusende skipet består av menneskelege og menneskeliknande tilsette. Då skipet får ei rekkje gjenstandar om bord frå planeten Nyoppdaginga, byrjar dei tilsette å knyta sterke band til desse, utan at dei heilt skjønar kvifor. For somme vekkjer gjenstandane minne frå livet på jorda. For andre er det vanskeleg å sjå kor skiljet går mellom dei sjølve og omgivnadene, mellom menneske og ting. «Dei tilsette» er ein science fiction- idéroman om bioteknologi, kunstig intelligens, klimautfordringar og arbeidsvilkår, og om kva det vil seia å vera menneskeleg. Boka er kompromisslaus i møte med eit av vår tids mest presserande spørsmål: Kva vil skje med menneskeverdet i eit samfunn basert på effektivisering og stadig aukande vekst? Til norsk ved Inger Bråtveit. «Dei tilsette» er kortlista til Den internasjonale Booker-prisen 2021.


  Det som imidlertid gjør romanen så leseverdig, er at den på poetisk vis synliggjør tendenser som allerede brer om seg i vårt arbeidsliv, som stadig høyere produksjonstempo, identitetsutslettende forestillinger om «lojalitet til organisasjonen» [.] Ravn ti «Dystopilitteraturen tas til nye høyder med den danske forfatteren, kritikeren og forlagsredaktøren Olga Ravns science fiction- roman «Dei tilsette». [.] Grøss til tross gjør Ravns kreative overskudd i Inger Bråtveits briljante oversettelse boka til en re «. Dei tilsette. er en uvanlig sterk og dypt fascinerende bildegjøring, nesten et prosadikt, som reiser fundamentale spørsmål om menneskets vilkår i en stadig mer digitalisert fremtid. [.] I forlengelsen av en slik tanke blir fortellinger som den Olga Ravn leverer med .Dei tilsette. av uvurderlig verdi for oss.»

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2021
  Forlag
  Samlaget
  Språk
  Nynorsk
  ISBN
  9788234001697
  Sider
  130
  Originaltittel
  De ansatte
  Height
  206
  Width
  132
  Vekt
  240
  Oversatt av
  Bråtveit, Inger

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.