Vente på vind

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (2 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   Alltid bytterett - Norges beste. Bytt uten kvittering.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

Augustprisvinnande barneroman om havet, døden og kjærleiken Det er sommar hos morfar på øya. Venge drøymer om å bli sjømann og segle til fjerne hamner og kanskje redde ein eller annan skipbroten. Heime i byen er mamma lei seg. Pappa har flytta ut…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Vente på vind

  Augustprisvinnande barneroman om havet, døden og kjærleiken Det er sommar hos morfar på øya. Venge drøymer om å bli sjømann og segle til fjerne hamner og kanskje redde ein eller annan skipbroten. Heime i byen er mamma lei seg. Pappa har flytta ut for godt, og no skal han og den nye sambuaren få ein baby. Det liker ikkje Venge å tenke på. Men på øya kjennest alt det andre langt borte. Dagane dirrar av varme, og på stranda dukkar det plutseleg opp ei jente med svart hatt. Rut heiter ho. Vente på vind er ei gripande forteljing om ein uvanleg sommar. Nærverande og med mykje varme fortel Oskar Kroon om korleis Venge forlèt barndomen og lærer seg å stå stødig i stormen. Boka er omsett av Runa Kvalsund. Oskar Kroon (f. 1980) er forfattar og bakar. Han debuterte med Mitt fönster mot rymden i 2018. For den andre barneboka si, Vänta på vind frå 2019, fekk han Augustprisen.


  Kroon tegner et vakkert portrett av Venge og hennes omgivelser, av smerten i det å vokse opp og skulle utsette seg for det ene etter det andre for første gang samtidig som en ikke bestemmer over sitt eget liv. Han gjør det med enkle, men presise «streker» som formelig slår inn i leseren. Kroon har eit godt handverk med særeigne språklege valørar, innlevingsevne, timing og blikk for detaljar i personar og omgjevnader. [...] Vente på vind er ei vakker forteljing om å vekse og å forandre seg.

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  E-Bok
  Kopisperre
  Vannmerket (SDRM)
  Filformat
  EPUB
  Utgivelsesår
  2021
  Forlag
  Samlaget
  Språk
  Nynorsk
  ISBN
  9788234005008
  Sider
  205
  Originaltittel
  Vänta på vind
  Oversatt av
  Kvalsund, Runa

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.