Laks, lordar og lokalmatSivertsens og Gloppen Hotell gjennom 150 år

Forfatter

Kort om boken

I 2016 er det 150 år sidan Joachim E. Sivertsen fekk løyve til å drive gjestgjevarstad på Sandane. Dette var starten på det som skulle bli Sivertsens Hotel. Frå slutten av 1800-talet kom engelske sportsfiskarar til Sandane, og Gloppeelva vart kjend …

Oppdag mer

Velg tagger...
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk
   Klikk og hent - få varen innen 2 timer*
   Alltid bytterett - Norges beste. Bytt uten kvittering.
* Gjelder varer på lager i butikk

    Om Laks

    I 2016 er det 150 år sidan Joachim E. Sivertsen fekk løyve til å drive gjestgjevarstad på Sandane. Dette var starten på det som skulle bli Sivertsens Hotel. Frå slutten av 1800-talet kom engelske sportsfiskarar til Sandane, og Gloppeelva vart kjend som ei av dei store lakseelvane på Vestlandet. Fram til 1980-talet var hotellet eigd og drive av familien Sivertsen, i fem generasjonar. Etter eit kort mellomspel tok ein ny familie over både eigarskap og drift: Frå 1994 har familien Moen styrt hotellet - som no heiter Gloppen Hotell. Laks, lordar og lokalmat er ei forteljing om desse 150 åra, frå varsam start som skjenkestad med enkel overnatting til konferansehotell med vekt på lokal mat og lokale mattradisjonar. Gjennom tiåra har drifta veksla mellom gode og tyngre år, men eigarane har vist stor evne til å tilpasse drifta til stadig skiftande vilkår og behov. Boka har eigne kapittel om laksefisket i Gloppeelva og om framveksten av turisme i Sogn og Fjordane. Gjennom eit rikt utval av eldre og nyare fotografi er dette også ei forteljing om utviklinga av tettstaden Sandane.

    Kundevurderinger

    Totalvurdering: 

    Gi din vurdering: 
    Totalvurdering: 

    Detaljer

    Format
    Innbundet
    Utgivelsesår
    2016
    Forlag
    Selja forl.
    Språk
    Nynorsk
    ISBN
    9788282401098
    Sider
    183

    Anbefalt