Som eit barn

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (3 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   90 dagers åpent kjøp.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

I sin nye roman viser Sivert N. Nesbø frem det storslåtte i vanlige menneskers skjebner. Vi følger en familie i deres arbeid og samvær, hvordan de på hver sine måter forsøker å forsone seg med det de ikke kan rå med. Det handler om å miste noen, om …

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Som eit barn

  I sin nye roman viser Sivert N. Nesbø frem det storslåtte i vanlige menneskers skjebner. Vi følger en familie i deres arbeid og samvær, hvordan de på hver sine måter forsøker å forsone seg med det de ikke kan rå med. Det handler om å miste noen, om ønsket om å nå frem til hverandre gjennom ord og handling. I et enestående poetisk språk løftes stillheten til noe stort, som viser hvor prisgitt omgivelsene vi er.


  «Kvaliteten i ein roman har ikkje med summen av handlingane eller plottet å gjere, men med den tonen teksten set og som kling i hovudet på lesaren. Med enkle middel skaper Nesbø her ein saktegåande, sensibel og oppmerksam prosa som berre strekkjer seg over åtti boksider. [...] dette er prosa på høgt litterært nivå.» «Det er ikkje noko overflødig i denne korte romanen. Men det vesle formatet set heller ingen stoppar for innhaldet og omfanget av historia. Som eit barn er ein trygg oppfølgjar til debuten Skårgangar i fjor. Det er ein audmjuk roman; ein roman som stille, vart og stilsikkert formidlar familierelasjonar ein vanskeleg situasjon.» «Sivert N. Nesbø er handverkar, ein smed til å måle ut avstanden mellom folk. [...] det er dette Sivert N. Nesbø er god på: Det underliggjande, det innovervende og einsame der lite blir sagt, men mykje blir observert og tenkt i det stille.» «I Nesbøs vanskelige andrebok, Som eit barn, følger han opp sin distinkte stil fra den kritikerroste debuten Skårgangar [...] Språket er poetisk, men aldri sentimentalt, røft, men rikt på nyanser. [...] Det store alvoret Nesbø skriver med, og empatien - som egentlig rommer en dyp omsorg - gir romanen det nødvendige løftet som alle forfattere søker etter. Noen forgjeves, men i tilfellet Nesbø har han nå bevist at han er kommet for å bli.» «[...] så avgjort en vakker lyrisk roman. Det er en udramatisk fortelling, skrevet over en dunkel, men traumatisk fortid. En nennsom andrebok fra en forfatter som er i ferd med å finne sin greie og som gjør den greia ganske så bra.» «Språket er vakkert og poetisk, sansende overfor naturen rundt personene i boka, men også nølende og søkende, særlig i møtene mellom dem historien handler om. [...] Romanen er både vond og vakker.»

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Pocket
  Utgivelsesår
  2017
  Forlag
  Cappelen Damm
  Språk
  Nynorsk
  ISBN
  9788202530501
  Sider
  79
  Related products
  20150305142214348
  Height
  185
  Width
  115
  Vekt
  60

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.