Østers!fra råvare til serveringden norske østersdyrkingens historie

Forfatter

Kort om boken

Østers er en av våre mest spennende oppdrettsarter og en fascinerende skapning i vår nære natur, unik som råvare og gastronomisk ressurs. Østerssankingen har man drevet med langs norskekysten i opptil 8000 år. Her fortelles det om vår første oppdr…

Oppdag mer

Velg tagger...
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk
   Klikk og hent - få varen innen 2 timer*
   Alltid bytterett - Norges beste. Bytt uten kvittering.
* Gjelder varer på lager i butikk

    Om Østers!

    Østers er en av våre mest spennende oppdrettsarter og en fascinerende skapning i vår nære natur, unik som råvare og gastronomisk ressurs. Østerssankingen har man drevet med langs norskekysten i opptil 8000 år. Her fortelles det om vår første oppdrettsaktivitet, ispedd elementer av internasjonal handel, kongelig griskhet samt en serie faglige nyvinninger. Østersens historie kan vi følge fra romernes østersdyrking via etablering av østersbanker i Frankrike og forvaltning av bestandene i Limfjorden til østersdyrking i norske poller. Fredrik Hald deler sin matkunnskap og presenterer en rekke smakfulle oppskrifter som dekker hele spekteret fra østers naturell på bålet eller med en dråpe sitron til østers som råstoff i velsmakende sjømatretter. Arne Ronold Master of Wine og redaktør av bladet Vinforum lærer oss den fine balansen mellom østersens smaksprofil og utvalgte østersviner. Stein Mortensen (født 1961) er utdannet mikrobiolog, dr.scient. fra Universitetet i Bergen. Han arbeider som seniorforsker på Havforskningsinstituttet. Mortensen har skrevet flere bøker med særlig fokus på marinbiologi, økologi, fiske, fangst oppdrett og produksjon og bruk av sjømat. Har bl.a. utgitt Sesongmat (sammen med Fredrik Hald), Sjømat fra fjæra (sammen med Arne Duinker og Fredrik Hald) og Livet i fjæra. Fredrik Hald (født 1965) er kokk. Han har langt erfaring fra restaurantbransjen og arbeider nå som produktutviklingssjef hos Lerøy Seafoods. Har bidratt i en rekke matbøker. Arne Ronold (født 1957) er redaktør av bladet Vinforum og Norges første innehaver av tittelen Master of Wine. Han har gitt ut en rekke bøker, blant annet Verdt å vite om vin (sammen med Jørgen Mønster) og de årlige Beste vinkjøp-bøkene. Øystein Klakegg (født 1968) arbeider til daglig som reklamefotograf. Han har bidratt med fotografier til både kunstbøker og matbøker.

    Kundevurderinger

    Totalvurdering: 

    Gi din vurdering: 
    Totalvurdering: 

    Detaljer

    Format
    Innbundet
    Utgivelsesår
    2017
    Forlag
    Vigmostad & Bjørke
    Språk
    Bokmål
    ISBN
    9788241914546
    Sider
    213
    Sted
    Height
    278
    Width
    220
    Weight
    1223
    Illustrert av
    Mortensen, Stein
    Fotografier av
    Klakegg, Øystein
    Bidrag av
    Ronold, Arne, Hald, Fredrik

    Anbefalt