Når alt er av papirroman

Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (3 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   90 dagers åpent kjøp.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

Når alt er av papir består av kapitler bygd opp som skolelekser. Hvert kapittel har et tema og et fag, i tillegg til en kort innledning. Hvert avsnitt skildrer et av hovedpersonens minner, og starter med "Jeg husker". Minnene er fra oppveksten på en…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Når alt er av papir

  Når alt er av papir består av kapitler bygd opp som skolelekser. Hvert kapittel har et tema og et fag, i tillegg til en kort innledning. Hvert avsnitt skildrer et av hovedpersonens minner, og starter med "Jeg husker". Minnene er fra oppveksten på en gård, det midlertidige huset moren etterhvert flytter til, og huset i byen hvor den nye pappaen bor. Etter hvert flytter fortelleren også ut, drar på folkehøyskole og begynner å studere. Hovedpersonen opplever å vokse opp samtidig som gården og faren stadig forfaller. De mange minnene er både såre og fine, og handler om uvanlige julaftener, rampete sauer, skumle netter, kjedelige skoletimer, intrikate papirklipp, slemme barneskolevenner, ekle kollektiv og en slitsom lillebror. Når alt er av papir knyttes sammen, fra start til slutt, av en telefonsamtale med lillebroren. Han deler mange av minnene med sin søster, og blir et plutselig anker i alt kaoset.


  «Ei forfriskande fornying av den litt slitne sjangeren oppvekstroman. [...] Saman med blikket for detaljen og for det underfundige, blir summen av alle dei små delane som utgjer romanen «Når alt er av papir» eit utsøkt stykke kunst som ikkje liknar på livet, men som handlar om det.» « Når alt er av papir [...] er imponerende og fortjener mange lesere. Roligheten [...] har [...] perfeksjonert balansen mellom sorg, smerte og sterke glimt av lys og glede. [...] Her finnes ingen helter, ingen skurker, ei heller lykkelige løsninger. Her finnes bare ekte mennesker. Av komprimert ulykkelig barndom kan litterære perler gro." Roligheten har skrevet en "nådeløs oppvekstskildring" som klarer å «få en velkjent sjanger, oppvekstromanen, til å føles frisk og interessant». «Det mest imponerende med romanen, er hvordan historien blir til på en fragmentert og subtil måte.» «Roligheten bryt her med mange av konvensjonane som har bygd seg opp rundt oppvekstromanen. Resultatet er både forbløffande og forfriskande.» «Når alt er av papir parkerer Freud og ser barndommen som eit konglomerat av impulsar og erfaringar.»

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2021
  Forlag
  Cappelen Damm
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202682460
  Sider
  314
  Høyde
  212
  Bredde
  138
  Vekt
  418
  Illustrert av
  Roligheten, Sunniva M.

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.