Pengene som forandret verdenen historie om gullmynter

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   Alltid bytterett - Norges beste. Bytt uten kvittering.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

Pengene som forandret verden tar utgangspunkt i de første pregningene av mynt i det syvende århundre f.Kr. og følger gullmyntenes historie fra antikken til den moderne verden. Boken dokumenterer gullvalutaenes utvikling gjennom 2500 år, hvordan peng…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Pengene som forandret verden

  Pengene som forandret verden tar utgangspunkt i de første pregningene av mynt i det syvende århundre f.Kr. og følger gullmyntenes historie fra antikken til den moderne verden. Boken dokumenterer gullvalutaenes utvikling gjennom 2500 år, hvordan pengesystemene henger sammen, og hvordan valutaene bygger på hverandre og på eksisterende standarder og tradisjoner. Historiske skikkelser som Alexander den store, Julius Caesar, Justinian, Ludvig den hellige, George Washington, Napoleon Bonaparte, dronning Victoria, og Haakon VII trer frem på gullmyntene. Hver eneste av disse myntene har sin historie knyttet til samtidens syn på økonomi, politikk og kultur. Historiene som fortelles i denne boken tar utgangspunkt i disse gullmyntene, og gir en annerledes innfallsvinkel til mynt, valutaer og pengenes historie.


  «Dette er verdenshistorie, fortalt på en spennende måte gjennom myntene og pengenes fremvekst. Det er underholdende og stort sett lettlest. Vi må understreke at dette er sakprosa på sitt mest saklige. Gullbekk holder seg til kjernen. Ser du etter et eventyr får du heller lese eventyr. Men markedet for dem som er litt (eller veldig) interessert i mynter er nok stort. Og de som har den interessen har trolig også den historiske interessen. Vi tipper denne boken vil favne bredt.» «Ved å knytte velkjente historiske hendelser til spesifikke historiske mynter gjøres boken lett å lese for et bredt publikum. [...] Boken er gjennomgående illustrert med avbildede gullmynter, der man kan studere eksemplarer av myntkunsten, konkret knyttet til historiene som fortelles. I så måte kan forfatterens ærend i like stor grad synes å skape numismatisk entusiasme.» «Svein H. Gullbekk har skrevet en flott bok om gullmyntenes historie fra tidenes morgen. [...] Boka er slående vakkert brukket og illustrert.»

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2021
  Forlag
  Cappelen Damm
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202719074
  Sider
  233
  Height
  235
  Width
  158
  Vekt
  520

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.