Svik, gråsoner og heltemotspioner under andre verdenskrig

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   Alltid bytterett - Norges beste. Bytt uten kvittering.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

Historikeren Tore Pryser vil med boka "Svik, gråsoner og heltemot. Spioner under andre verdenskrig" vise oss at okkupasjonshistorien inneholder mange nyanser mellom "helter" og "skurker". Han mener at det fortsatt er det nasjonsbyggende synet på okk…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Svik

  Historikeren Tore Pryser vil med boka "Svik, gråsoner og heltemot. Spioner under andre verdenskrig" vise oss at okkupasjonshistorien inneholder mange nyanser mellom "helter" og "skurker". Han mener at det fortsatt er det nasjonsbyggende synet på okkupasjonstida med svart-hvitt-forestillinger om aktørene som preger vår forståelse: På den ene sida nazister og nordmenn som sviktet, på den andre sida de aktive i motstandskampen. Han vil med eksemplene i denne boka vise oss at mange av de mest interessante personene befant seg i en gråsone mellom å være "helt" og "skurk".


  "Norske spioner og kollaboratører med tyskerne endte opp som våpenhandlere og maltpersoner i norsk politikk. Det viser historiker Tore Prysers 'Svik, gråsoner og heltemot'. I boken har professoren dykket ned i flere historier under 2. verdenskrig som viser ukjente sider ved norsk krigshistorie. Øyvind Førland Olsen, Forsvarets forum."

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2018
  Forlag
  Svein Sandnes bokforl.
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788292945322
  Sider
  319
  Sted
  Height
  213
  Width
  139
  Vekt
  474

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.