Hvitekrist

Hvitekrist

Olav Haraldsson og hans tid

Nettpris
393,-
Butikkpris 449,- Spar 56,-
Innbundet
LAVEST PRIS! - ingen er billigere på nyheter.
Gjelder både KLIKK&HENT og NETTBESTILLING.

NETTBESTILLING

- få varen levert rett hjem!

Kommer i salg 22.10.2018

Fri frakt på kjøp over 249,-
Skriv anmeldelse
Lagerstatus Kommer i salg 22.10.2018
Format Innbundet
Utgivelsesår 2018
Forlag Gyldendal
Språk Bokmål
ISBN 9788205485273
Omtalt person Olav II Haraldsson
Sted Norden

Andre formater / språk

Compact Disc Bokmål

Om Hvitekrist

Hvitekrist er første bok i serien Kongenes tid – skrevet av historiker og sakprosaforfatter Tore Skeie. Perfekt for alle historieinteresserte!

Olav Haraldsson (ca. 995-1030) åpner denne storslagne og ambisiøse fembindsserien om Norges store viking- og middelalderkonger. På begynnelsen av 1000-tallet raste maktkampen om herredømmet i landene rundt Nordsjøen. Angelsaksernes konge, Æthelred, var herre over et England som var rikt på gull og sølv, men også ustabilt og fullt av egenrådige stormenn. Fra Danmark forsøkte den unge danekongen Knut å erobre hans land, og risikerte hele sin framtid i forsøket. Midt mellom dem sto den ambisiøse norske vikingkongen Olav Haraldsson, en mystisk skikkelse som etter sin død skulle bli til Olav den hellige. Han hadde sin egen agenda. Tore Skeie spenner opp det store lerretet og tar leseren med på en forrykende ferd gjennom den turbulente perioden da vikingtiden var på hell og kongeriket Norge var i støpeskjeen. Mens krigsherrer manøvrerte, allierte byttet side og store sølvskatter skiftet hender, bredte vold, brutalitet og ødeleggelser om seg. Samtidig spredte kristendommen seg i de nordiske landene og skapte langsomt en ny samfunnsorden.

Hvitekrist gir et friskt blikk på norgeshistorien, hvor vikingtidens mennesker og begivenheter løftes opp og ut av sagaene og inn i større europeiske kontekster og sammenhenger.

Hvitekrist er første bind i fembindsserien Kongenes tid, som omhandler livene og samtiden til de største norske viking- og middelalderkongene: Olav Haraldsson, Harald Hardråde, Sigurd Jorsalfar, Sverre Sigurdsson og Håkon Håkonsson.

Sagt om Tore Skeies forfatterskap:

«Game of thrones kan ta sine drager og trollmenn og slenge seg i gobelinveggen.» Jens Liljestrand, Expressen

«Man kan undre seg over hvorfor så mange krigshistorisk interesserte menn (det er sjelden snakk om kvinner) fortsetter å henge rundt i Andre verdenskrig, når man kan reise tilbake til middelalderens dramatiske stridigheder. Og når man kan få fingrene i en så velskrevet og intens bok som Skeies, er det ingen unnskyldning for ikke å trå ut av det 20. århundre.» Ulrik Lange, Weekendavisen

«Sverige har sin Peter Englund. Hans norske motstykke heter Tore Skeie.» Arne Hugo Stølan, VG


Kundevurderinger

ARKs anbefalinger

Det finnes ingen vurderinger av dette produktet. Skriv anmeldelse

Mer fra Tore Skeie

Anbefalt


Tips en venn