Regnfrakken og selbuvotten

Regnfrakken og selbuvotten

Pris
249,-
Innbundet

KLIKK&HENT

- i din ARK-butikk!

30%
×

Spar tid og frakt med KLIKK&HENT!

Når du bruker KLIKK&HENT, kan du hente varene dine i en av våre butikker etter en time. Du slipper å betale frakt og får varene dine med en gang til den samme lave prisen som på nett.

Slik bestiller du

Legg inn mobilnummer og trykk på OK-knappen. Fra du får bekreftelse på SMS, vil varen bli holdt av i to dager til aktuell nettpris. Du betaler i butikken når du henter varen.

Reserver i butikk – hent når det passer innen 48 timer. Rabatten trekkes fra når du betaler i butikken.

NETTBESTILLING

- få varen levert rett hjem!

MIDLERTIDIG UTSOLGT

Fri frakt på kjøp over 249,-
Kundevurdering
(1)
Skriv anmeldelse
Lagerstatus MIDLERTIDIG UTSOLGT
Format Innbundet
Utgivelsesår 2016
Forlag M&Q forl.
Språk Bokmål
ISBN 9788269050707
Sider 32
Emne Vennskap
Se flere detaljer  

Om Regnfrakken og selbuvotten

Historien som rørte til tårer... En bok for barn fra 3-10 år. Regnfrakken og selbuvotten - et ønske om en leken barndom med undring og åpenhet. Hva mener forfatterne når de spør om leseren vil være regnfrakk eller selbuvott? Boka har sitt opphav i en tentamensoppgave skrevet i 1955 av ei jente på 13 år. Hun forfatter en rørende historie i dialogform om to uperfekte klær - og deres møte i glemmekassen på skolen. Regnfrakken er opptatt av sine feil og mangler, selbuvotten er optimist, vitebegjærlig og nysgjerrig. En sur vaktmester viser seg å være en truende motstander for plaggenes vennskap og jakten på selbuvottens tvillingsøster. Barneboken handler om gryende vennskap, aksept for det uperfekte, optimisme, pessimisme og en påminnelse om å fokusere på mulighetene. Den tar et oppgjør mot dagens «bruk - og kastmentalitet» og gir oss et innblikk i hva som foregår på Fretex. Forfatterens verdigrunnlag kommer tydelig fram - og rørte hennes to døtre, som fant historien 61 år senere. De valgte å dikte videre, på det som skulle bli en overraskelse og hedring av hovedforfatteren på hennes 75-årsdag høsten 2016. Ved å snakke gjennom klær som ikke er perfekte, ufarliggjør man tema som kan være skamfullt og vanskelig å sette ord på. Forfatterne oppfordrer leseren til å bruke uttrykket «Hvem vil du være nå - selbuvott eller regnfrakk?» Den første delen av boka bærer preg av datidens språk, noe som i seg selv kan være spennende. For hva betyr pjokk - fjols - og vitebegjærlig? Bokas innhold favner store deler av barnehagens Rammeplan. Høsten 2016 startet et bokprosjekt i en FUS-barnehage i Akershus med boken som utgangspunkt. Flere lærere uttaler at boken med sine fargesprakende illustrasjoner og lekne detaljer gir leselyst og inspirasjon også for 10-åringer.

Sitattekst. Sitatkilde:"Denne dekker Rammeplanen for Barnehagene.Lena Moe, barnehageleder" Sitattekst. Sitatkilde:"En favoritt for mine barnebarn. Stein Hval, norsklærer"

Kundevurderinger

ARKs anbefalinger

5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
Skriv anmeldelse

Linn(mamma til to)
5. juni 2017

En god, spennende og sjarmerende bok

En fin lettlest bok med flotte illustrasjoner! Liker spesielt det gode budskapet til denne boken; om å ta vare på det vi har, å være uperfekt,  optimisme og vennskap! Denne boken kan vi alle lære mye av, både barn, foreldre og bestefedrene! Historien bak boken er veldig spennende og sjarmerende.


Ord som beskriver produktet:

God


Rapporter om upassende innhold

Anbefalt


Tips en venn