Arkiv over bortkomne barn

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (3 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   Alltid bytterett - Norges beste. Bytt uten kvittering.
* Gjelder varer på lager i butikk
«Sinnsykt lesverdig, vakker, dyster, kunnskapsrik bok...», Vanity Fair

Kort om boken

En familie i New York pakker bilen og drar ut på langtur. De reiser sørover på leting etter Apacheria, området Apasjene en gang kalte sitt hjem. -Hvorfor Apasjer? Spør den tiårige sønnen. Fordi de engang var det siste av noe, svarer faren. På veien …

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Arkiv over bortkomne barn

  En familie i New York pakker bilen og drar ut på langtur. De reiser sørover på leting etter Apacheria, området Apasjene en gang kalte sitt hjem. -Hvorfor Apasjer? Spør den tiårige sønnen. Fordi de engang var det siste av noe, svarer faren. På veien er familien sammen hele tiden: spiser, sover, forteller vitser, ler, krangler. Men dette skal bli den siste turen de noensinne tar sammen. I Mellom-Amerika og Mexico befinner tusenvis av barn seg på sin egen reise, en reise nordover mot grensen til USA. En bestemor eller en tante har pakket en sekk til hvert barn, lagt ved en bibel, en leke, litt rent undertøy. Barna reiser med en Coyote: en mann som snakker strengt til dem og som de er redd for. De krysser en elv på gummidekk og går i dagevis, sparer så mye de kan på vann og mat. Så klatrer de opp på taket av et tog og reiser utsatt for elementene i en åpen vogn. Ikke alle vil komme frem til grensen. Arkiv over bortkomne barn vever sammen disse to reisene og skaper en mesterlig roman med mange lag - en bevegende, brennende historie om hva det vil si å være menneske i en umenneskelig verden.


  «Sinnsykt lesverdig, vakker, dyster, kunnskapsrik bok som med en umulig tryllekunst beviser hvordan skjønnlitteratur kan være politisk, sannhetssøkende og fiktiv på en gang (...) En strålende begavet roman». «Forfatter Valeria Luiselli vever vidunderlig sammen historiene til parets barn, parets forhold, migrantbarna og apasjene.» Romanen er intelligent og originalt komponert, og referansar til så vel skjønnlitterære, faglitterære, musikalske og filmatiske førelegg dannar ein elegant klangbotn som utvidar handling og tanke både på mikro- og makronivå. Slik blir Arkiv over bortkomne barn ei sjeldan lesaroppleving som fortener plass blant dei fremste bøkene i hylla. «Det er en Stor Amerikansk Roman for vår tid - eller riktigere en tett og lagdelt roman fra kontinentet Amerika, som bringer tankene til Kerouac og Bolaño, Rebecca Solnit og Juan Rulfo.»

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2020
  Forlag
  Cappelen Damm
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202572099
  Sider
  427
  Originaltittel
  Lost children archive
  Sted
  Height
  212
  Width
  140
  Weight
  687
  Oversatt av
  Hafredal, Ingrid Melfald

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.