Femten ården revolusjonære vårenroman

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (3 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   90 dagers åpent kjøp.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

Vigdis Hjorth skriver lysende og innsiktsfullt om et ungt liv, om å oppdage løgn og velge å leve sant. Det er en rytme i unge Paulas liv som gir barndommen en klarhet - måltidene ved bordet hjemme, skiturene i marka, somrene på hytta, besøkene hos m…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Femten år

  Vigdis Hjorth skriver lysende og innsiktsfullt om et ungt liv, om å oppdage løgn og velge å leve sant. Det er en rytme i unge Paulas liv som gir barndommen en klarhet - måltidene ved bordet hjemme, skiturene i marka, somrene på hytta, besøkene hos mormor på øya. Mor, far, søster og bror er de viktigste menneskene i livet hennes. Og så har hun Karen, som er bestevenn. Roen brytes den sommeren Paula oppdager en bunke med brev som moren har skrevet til mormor. Familielivet som beskrives i dem er ikke til å kjenne igjen, det er fullt av løgn. Morens forstillelse blir et sjokk for Paula. Hvordan skal hun bære det hun plutselig vet? Hun står på terskelen til å bli voksen, og verden åpner seg for henne som et forferdelig og et vidunderlig sted. Hun vil ikke begynne å lyve om livet sitt.


  «Bærer Vigdis Hjorths stempel» «Samtidig liker jeg boken så godt!» «Ja, dette er en klassisk Hjorth-roman.» «Femten år er hennes mest velskrevne roman.» «Dette er silkefin prosa demonstrert.» «Språket er også umiskjennelig hjortsk der det sildrer avgårde som en bratt bekk under vår-smeltingen» «Vigdis Hjorth er en mester i å skildre den indre flammen» «... dette vil gå rett i hjertet på de fleste som en gang har vært 15 år.» «Hun har en spesiell evne til å formidle sårbarheten og dedikasjonen til de yngste tenåringene» «Det er en øm og fin historie som formidles, med finstemte virkemidler.» «I det hele vet Vigdis Hjorth å skildre stemning og familierelasjoner.» «Mange i Vigdis Hjorth store leserskare vil glede seg over også denne romanen.» «... språket er vakkert, og innlevelsesevne observasjoner langs Paulas vei har hjorthsk kvalitet.» «... en nydelig oppvekstroman om eksistensiell angst og opprør mot konvensjoner.» «... en mester i å formidle hva som skjer i unge menneskers hoder og hjerter.» «Det alle lurer på, er selvsagt om dette er Hjorth på sitt beste. Ja, mener jeg, dette er Hjorth på sitt beste.» «Vittig og vakkert.» «Jeg ble helt øm inni meg av denne romanen.» «... en medrivende fortelling» «En frigjøringsroman om «å finne seg sjæl» kunne ikke vært gjort mer elegant enn Vigdis Hjorths Femten år. Den revolusjonære våren.»

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2022
  Forlag
  Cappelen Damm
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202762735
  Sider
  182
  Høyde
  213
  Bredde
  140
  Vekt
  295

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.