All gjeldende fornuften brevroman

Forfatter

Kort om boken

En aldrende kvinne skriver brev til en venninne. Burde hun lytte mer til følelsene sine? Er det fornuftig? All gjeldende fornuft er en inderlig og tankevekkende brevroman. Gjennom brevskriving har mennesker i århundrer delt tanker, følelser, lengsle…
Fri frakt
349,-
Format/språk (3 forskjellige)
Format
E-Bok
All gjeldende fornuft
E-Bok
Bokmål
119,-
Pocket
All gjeldende fornuft
Pocket
Bokmål
179,-
Forklaring av formater

  Om All gjeldende fornuft

  En aldrende kvinne skriver brev til en venninne. Burde hun lytte mer til følelsene sine? Er det fornuftig? All gjeldende fornuft er en inderlig og tankevekkende brevroman.

  Gjennom brevskriving har mennesker i århundrer delt tanker, følelser, lengsler. Brevene i denne boken utgjør en slik henvendelse, drevet av desperasjon og et ulmende ønske om forandring. Vekk fra rasjonalitet og målstyring, i drift mot frihet og de grunnleggende relasjonene livet består av. Med et utgangspunkt i den aldrende kvinnens knapt synlige posisjon i vår kultur skriver avsenderen brev til en livsledsager, til en venninne og til et ukjent «du». Hele veien drives hun av et ønske om å tenke klare tanker, lytte til inderligheten og alvoret og ta gode avgjørelser. Om det så står i motsetning til all gjeldende fornuft.

  Anmelderen mener:

  «Mühleisen har en egen evne til å kombinere et selvkritisk og et kulturkritisk blikk, med en sjelden grad av oppriktighet, og det gjør henne alltid interessant å lese.» Kaja Schjerven Mollerin, Klassekampen

  All gjeldende fornuft er en velskrevet og ærlig tekst som bryter tabuer. Wencke Mühleisen har markert seg som en aktiv samf unnsdebattant, både som performancekunstner og kjønns- og medieforsker.

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Detaljer

  ×

  All gjeldende fornuft


  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2017
  Forlag
  Gyldendal
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788205501416
  Sider
  154
  Emne
  Eldre, Kvinner, Seksualitet

  Anbefalt

  Anbefalt