Yahya Hassandikt

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (2 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   90 dagers åpent kjøp.
* Gjelder varer på lager i butikk
«...en utrolig prestasjon» VG, terningkast 5

Kort om boken

Yahya Hassans enestående debutbok, endelig på norsk! Yahya Hassan tar et sterkt oppgjør med sin voldelige oppvekst. Han beskriver livet som ungdomskriminell og utfordrer foreldregenerasjonens verdier. I Danmark vakte boken enorm oppsikt. Den er solg…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Yahya Hassan

  Yahya Hassans enestående debutbok, endelig på norsk! Yahya Hassan tar et sterkt oppgjør med sin voldelige oppvekst. Han beskriver livet som ungdomskriminell og utfordrer foreldregenerasjonens verdier. I Danmark vakte boken enorm oppsikt. Den er solgt til en rekke land. Yahya Hassan mottok den danske debutantprisen. «... en syngende, ufattelig ambisiøs poesi og et 18-årig talent som feier alt annet av bordet.» Lars Skinnebach, Jyllands-Posten. Den norske gjendiktningen er ved Pedro Carmona-Alvarez.


  "Yahya Hassan er født 1995. Flere av diktene er trolig skrevet før han ble myndig. Det er en utrolig prestasjon." "Danske poeter som Inger Christensen, Michael Strunge, Pia Tafdrup og Søren Ulrik Thomsen har fornyet dansk poesi og nådd ut til en imponerende leserskare. Yahya Hassan har greid det samme mesterstykket ved å skrive en diktsamling som er såre enkel og brennende aktuell på samme tid." "På to timer gjennomlever leseren unge Hassans uforsonlige oppgjør med egen bakgrunn i denne sensasjonelle diktboka som helst bør leses i original.(...)Boka er en knyttneve, et hardt slag mot egen bakgrunn, mot foreldrene, et sviende oppgjør med religiøst hykleri og mangelen på samfunnsånd i egne rekker, men også en voldsom anklage mot velferdssamfunnet Danmark som feiler på en rekke områder. Men først og fremst er boka poesi." "Yahya Hassan er ei ærleg og spanande stemme. Han lever med politivern etter fleire drapstruslar, men i den litterære verda har han verte motteken med rosande kritikk og litterære prisar og stipend. Med ein plass på forfattarskulen i København kan ein håpe og tru at han nyttar moglegheita til å utvikle seg vidare som diktar." "Det er berre å seie ja til Yahya Hassans språklege og kritiske energiar." "Det svir å lese Yahya Hassan, skrev jeg da den unge, danske dikteren debuterte med samlingen Yahya Hassan i fjor høst." "Yahya Hassans ankomst på den skandinaviske litteraturscenen har vært brå som en eksplosjon." "Yahya Hassan slår følge med en rad av litterære opprørere når han går til angrep på Faren og Koranen, Politiet og Pedagogene. Diktene preges av et behersket raseri og effektive poetiske grep." "Hans svært talentfulle, svært modige, tilsynelatende bunn ærlige, oppgjør med religiøst hykleri og dysfunksjonell vold i sitt oppvekstmiljø, og med den moderne skandinaviske gladmultikulturelle samfunnsmodellen med sine kuratorer og kamuflerte ungdomsfengsler, burde ha full relevans også i norsk gjendiktning - etter alt å dømme utmerket besørget av Pedro Carmona-Alvarez.(...)Emosjonelt intens og eksepsjonelt talentfull palestinsk-dansk debut i norsk tapning." "Som de fleste poesilesere nå vet, har Yahya Hassans selvtitulerte debutbok allerede solgt i mer enn hundre tusen eksemplarer i Danmark. Nå foreligger den på norsk i Pedro Carmona-Alvarez strålende oversettelse. (...)et 170 siders velrettet ballespark mot alt som gikk galt og alle som sviktet. Det er så rått velformulert, så svimlende lyrisk(...)"

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Pocket
  Utgivelsesår
  2014
  Forlag
  Cappelen Damm
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202442002
  Sider
  169
  Originaltittel
  Yahya Hassan
  Sted
  Høyde
  227
  Bredde
  152
  Vekt
  362
  Oversatt av
  Carmona-Alvarez, Pedro

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.