Hopp til hovedinnhold

Grøss til Halloween

Er du på jakt etter skummelt godt lesestoff til Halloween? Her er lesetipsene som setter deg i grøssende god stemning.
TekstBerit Rødstøl
Er du på jakt etter en skikkelig spennende historie?  Her er lesetips til skumle bøker for barna.
Er du på jakt etter en skikkelig spennende historie? Her er lesetips til skumle bøker for barna.

Skolen fryser til is

En snøstorm treffer Grøsserud skole, og alle blir stengt inne. Istapper henger ned fra taket. Hauger av snø fyller opp gangene. Storm skjønner snart at denne bitende kulda er en del av Olav Grøsseruds fryktelige plan. Klarer Storm og vennene hans å skru opp varmen tidsnok til å forhindre at det verst tenkelige kommer til å skje?

Passer for barn fra seks år og oppover.

Skolen fryser til is

Av Max Brallier

Under senga og andre skumle historier

Isnende, mørke og overraskende historier som får nakkehårene dine til å reise seg. Hva gjemmer seg under senga? Hvorfor må du ikke sove med åpen munn? Hvem klorte på vinduet? Du finner ut alt sammen i disse fem korte grøsserne. Fem korte historier med store fargeillustrasjoner og lite tekst på hver side. Hver fortelling er avsluttende. Supre bøker for ferske lesere som liker et grøss.

Passer for barn fra seks år og oppover.

Under senga og andre skumle historier

Av Max Brallier

Skyggen i skogen og andre skumle historier

Mørke, skumle og overraskende historier med snodige skygger og fæle lyder - for deg som tør. Hva er det som rører seg i skogen? Hvorfor er det skrevet på veggen? Hvem gjemmer seg bak skapet? Du finner ut alt sammen i disse fem korte grøsserne. Fem korte historier med store fargeillustrasjoner og lite tekst på hver side. Hver fortelling er avsluttende. Supre bøker for ferske lesere som liker et grøss.

Passer for barn fra seks år og oppover.

Skyggen i skogen og andre skumle historier

Av Max Brallier

Draugens vrede

Åtte skipsforlis i løpet av en uke – det er mye, selv for Grimsrudkysten.

Stormer dukker opp på et øyeblikk og båter senkes på uforklarlig vis. Edward Rubikon er monsterjeger. Sammen med vennene Kasper og Nadira beskytter han småbyen Grimsrud mot overnaturlige trusler. Edward og vennene hans drar ut på sjøen for å komme til bunns i mysteriet, og Edward må møte sin aller største frykt. Hva er det egentlig som skjuler seg nede i dypet?

Kombinasjonen av tegneserie, spennende tekst og kule illustrasjoner gjør det både lett, morsomt og spennende å bli hekta på denne serien.

Passer for barn fra åtte år og oppover.

Hyttetur-skrekk

Turgrøss, gru og vennskap med forviklinger. Jeg gidder ikke å ikke ha det fint på klassetur! tenker tenker Line, for hun vil ha det bare FINT. Men så stikker Eva av med Ali, og Emma får turskrekk, mens Mons og Jens legger skumle planer. To dager og en natt uten foreldre - det blir en tur full av spinnville hendelser, dårlige oppfinnelser, ærlige hemmeligheter, gammel overtro ... og en levende spøkelseshistorie. Dette er den niende boka om Line og vennene hennes - bøker som en blir glad av, proppfulle av morsomme forviklinger og spenning - om å finne seg selv og være seg selv, også sammen med venner.

Passer for barn fra åtte år og oppover.

Slakterskogen

Verdens verste skogstur. Emilies familie er ikke som andre rike familier. På tiårsdagen må alle i familien bestå et helt spesielt ritual. De må gå alene gjennom Slakterskogen. En skog slett ikke alle har kommet levende ut fra. Og akkurat i dag fyller Emilie ti år.

Passer for barn fra åtte år og oppover.

Hjemsøkt

Etter at Henrik og familien flytter til Naustveien 37 begynner mystiske ting å skje. Uforklarlige lyder om natten, lillebroren oppfører seg merkelig, og Henrik føler at noen stirrer på ham når han er alene. Er det virkelig bare Henrik og familien som bor i det gamle huset? Det har skjedd noe forferdelig i Naustveien 37. Og det er i ferd med å skje igjen.

Hjemsøkt er en spennende og nervepirrende grøsser om hjemsøkte hus og eldgamle forbannelser. Ikke for pyser!

Passer for barn fra ti år og oppover.

Den sorte bruden

Helenes fostersøster forsvinner sporløst på vei hjem fra butikken. Da Helene får vite at søsteren skal ha prøvd et åndebrett kvelden før hun forsvant, trosser hun advarselen om å aldri ta i bruk sine evner til å kommunisere med døde. Mørke krefter settes i gang og Helene dras inn i et spill hun ikke har kontroll over. Dødens spill er en paranormal grøssertrilogi som minner om det aller beste vi har sett av ungdomsbøker fra USA og England.

Den sorte bruden er andre bok i serien.

Passer for ungdommer.