Hopp til hovedinnhold
2 min

Jørn Lier Horst anbefaler sommerkrim

I denne serien har vi spurt de som leser mest, nemlig forfatterne, om deres beste boktips. Her er Jørn Lier Horst beste boktips for sommeren.
Foto & videoAgnete Brun
TekstBerit Rødstøl/ Jørn Lier Horst

Nattskiftet av Michael Connelly

Renée Ballard har fått tildelt en av de usleste jobbene i Los Angeles-politiet: Nattskiftet i Hollywood-distriktet. Det er takken for at hun dristet seg til å klage over seksuelle tilnærmelser fra en overordnet, men hun har ikke tenkt å gi seg.
Michael Connelly er kåret til verdens beste politiroman-forfatter, og er mest kjent for serien om Harry Bosch. Nattskiftet er en utmerket start på hans nye krimserie. En brilliant og tettplottet historie med høyt tempo.

Født: 27.02.1970 i Bamble
Bor: Larvik.
Familie: Gift, to barn (21 og 24)
Bakgrunn: Tidligere etterforskningsleder i politiet. Ga ut sin første bok i 2004, ble forfatter på heltid i 2013. Har skrevet 62 bøker og flere familieforestillinger til Teater Ibsen.
Aktuell: Krimromanen Arr sammen med Thomas Enger, og og ny bok i barnebokserien Detektivbyrå nr. 2.

Nattskiftet

Av Michael Connelly

Ringmannen av Jan-Erik Fjell

Hovedpersonen Anton Brekke er en av de kuleste karakterene i det norske, litterære politikorpset. I Ringmannen må han ta konsekvensene av tidligere handlinger og er ute av etaten. Han hentes likevel inn fra siden av sin tidligere makker, kriposetterforsker Magnus Torp, i jakten på en sjelden brutal drapsmann. Jan-Erik Fjell vet hvordan man skrur til store plott - og han har alltid en overraskelse på lur til leseren på slutten.

Ringmannen var en av fjorårets beste krimbøker og var nominert til Rivertonprisen.

Rotvelte av Tove Alsterdal

Olof Hagström forlot Ådalen som 14 åring, etter å ha tilstått drapet på en ung jente. Når han nå vender tilbake finner han sin far brutalt drept med en jaktkniv. Samtidig har politietterforsker Eira Sjödin flytter tilbake til hjembygda for å ta seg av sin gamle mor. Sjeldent velskrevet og tankevekkende svensk krim. Vinner av Glassnøkkelen 2021, Nordens beste kriminalroman.

Skyldig av Sven Petter Næss


Tredje bok om den egenrådige og halvt indiske politiførstebetjenten Harinder Singh. Denne gangen er Singh sykemeldt og vender tilbake til hjembygda i Østerdalen for å se nærmere på hva som egentlig skjedde for 18 år siden da Helene Waaler ble dømt for drapene på moren og stefaren.
Handlingsmettet historie med et godt språk.

Fedrenes misgjerninger av Åsa Larsson

Hverdagene er grå for den etterforskende statsadvokaten Rebecka Martinsson på politistasjonen i Kiruna, inntil liket av en mann som har vært savnet i tretti år blir funnet i en fryseboks. Saken utvikler seg til et solid og originalt kriminalmysterium. Åsa Larson skriver overbevisende med stil og eleganse. Boken ble kåret til årets beste krim i 2021 av Svenska Deckarakademin.

Fedrenes misgjerninger

Av Åsa Larson