Hopp til hovedinnholdet

ARK-ansatte anbefaler

Siri Kirkebirkeland jobber som butikksjef i ARK Torvbyen i Fredrikstad. Her er hennes anbefalinger til årets sommerlektyre.
Publisert15. juni 2021
Foto & videoSiri Kirkebirkeland
TekstSiri Kirkebirkeland, ARK Torvbyen i Fredrikstad

Siri har alltid mange bøker på vent, og elsker å begi seg ut i nye universer. Aller helst liker hun en god historisk roman som tar henne med på en god reise. Hun har også lest mye barnebøker med egne barn opp gjennom årene, og har erfaring med hva som fenger unge lesere.

Pageturner av de sjeldne!

Årets sommerbok for meg er en av vårens nyheter, «Jackie og Maria» av Gill Paul.

Her møter du Jackie Kennedy, senatorfrue og senere førstedame i USA og Maria Callas, en av verdens beste sopraner. Maria Callas lever i et ulykkelig og barnløst ekteskap. Hun har et hemmelig forhold til Aristoteles Onassis, som er verdens rikeste mann. Onassis er maktsyk og vil gjerne ha det han ikke kan få. Jackie og Marias historie vikles inn i hverandre, med sjalusi, maktspill og hemmeligheter.

Jackie og Maria

Av Gill Paul

Jackie Kennedy er vakker, sofistikert og vurderer å forlate sin mann; en ung og ambisiøs senator. Livet i offentlighetens søkelys er nådeløst, spesielt med en mann som er utro og som knapt har tid til å trøste da hun føder et dødfødt barn.

Den beste boken jeg har lest det siste året

«Den franske fotografen» av Natasha Lester er en perfekt sommerpocket. Dette er den fineste boken jeg har lest det siste året. Boken grep meg helt inn i hjerteroten, og er leseglede på sitt aller beste. Her får du møte Jessica May som er modell i New York, og som reiser ut som krigsfotograf under andre verdenskrig. Historien flettes sammen med en parallellhistorie fra nåtiden.

Jessica er verdenskjent for sine fotografier fra andre verdenskrig og hennes fotografier stilles ut den dag i dag. Jeg følte jeg satt med hjertet på utsiden av kroppen når boken var slutt.

Den franske fotografen

Av Natasha Lester

En uforglemmelig historie om kjærlighet, mot og tilgivelse - fra et glamorøst New York til et krigsherjet Europa 1942.

101 superkrefter

For barna vil jeg anbefale «Håndbok for superhelter» med Elias og Anges Våhlund. De hadde selv en datter som ble mobbet på skolen og dette inspirerte dem til å skrive disse bøkene som etter hvert har blitt en serie. Her ville jeg startet på bok nummer en som er «Håndboka» og handler om Lisa på 9 år som blir mobbet og ikke trives på sin nye skole. Hennes tilholdssted blir biblioteket, og her oppdager hun en bok hvor hun kan lære seg 101 superkrefter og bli en superhelt. Boken er i tegneserieformat med fengende bilder.

Håndboka

Av Elias Våhlund

En moderne Pippi Langstrømpe med superkrefter. Mamma må reise bort for å jobbe, og Lisa skal bo hos mormoren noen måneder.

Håpløst

Av Elias Våhlund og Agnes Våhlund


Rosenhills sju forsvunne barn er fortsatt ikke funnet. Alle i byen er redde, og folk er sinte både på politiet og Røde maske og gjengen hennes. Hva er de for slags superhelter som ikke kan finne barna?