Hopp til hovedinnholdet
3 min

B Æ R E K R A F T

Vi i ARK ser mot fremtiden – på vegne av oss selv og våre kunder. Vi ønsker å ta del i det grønne skiftet, for å jobbe mot å bevare vår felles fremtid.

Klima og bærekraft er en av vår generasjons viktigste kamper. Som kunde skal du kunne føle deg trygg på at du tar gode valg for miljøet ved å handle hos ARK.

Vi har samlet en oversikt, som skal gjøre det enkelt for deg som kunde å lese om de ulike grønne initiativene våre. Det er vår begynnelse på fremtiden: sammen ønsker vi å ta vår del av ansvaret for et mer miljøvennlig næringsliv, og en grønnere bokbransje.

ARK er stolt medlem av handelens miljøfond

Dette er Norges største private miljøfond, og har siden 2017 delt ut over 600 millioner kroner til 500 miljøprosjekter knyttet til plast.

Hvert år genererer vi 540 000 tonn plastavfall i Norge, det vil si 101 kilo per nordmann. I snitt kjøper hver nordmann 12 nye plastposer i måneden. Summert betyr det at vi i Norge kjøper svimlende 782 millioner plastposer i året.

Tidligere har medlemmene donert 50 øre per plastpose, men det skal nå dobles til 1 krone, slik at vi får donert enda mer til viktige miljøtiltak.

Du kan lese mer om de ulike miljøtiltakene her.

Vi i ARK vil bidra til et plastfritt hav.

Ifjor ble det i samarbeid med handelens miljøfond ryddet 1285 tonn plast.

Det røde i det grønne skiftet – Etisk Handel Norge

Vi ønsker å gjøre alt vi kan for å oppnå en ansvarlig og bærekraftig bedrift. Etisk Handel bidrar med å kartlegge, forebygge og begrense eventuelle negative konsekvenser av innkjøpspraksis og produksjon av varer gjennom aktsomhetsvurderinger – en internasjonal anerkjent metode virksomheter bruker til å avdekke hvilken effekt virksomheten har på mennesker, samfunn og miljø.

I 2022 trer det som kalles for åpenhetsloven i kraft. Formålet med denne loven er at det norske næringslivet skal få bedre oversikt over risikoen for brudd på menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold i sine leverandørkjeder. Loven blir også kalt “menneskerettighetsloven for næringslivet”.

Mer om åpenhetsloven kan du lese her.

Dette er en viktig del av vårt fokus om å være en bærekraftig bedrift. Vi vil ta vårt samfunnsansvar, og en viktig del av dette samfunnsansvaret er det sosiale aspektet – det røde i det grønne skiftet må frem.

Grønt punkt

Alle bedrifter som sender emballasje ut på markedet må være medlem av et godkjent returselskap. Grønt Punkt Norge har over 20 års erfaring med å samle inn og gjenvinne brukt emballasje.

Grønt Punkt Norge er non-profit og godkjent av myndighetene. Målet er å øke bruken av resirkulert plast, unngå unødvendig bruk av plast og designe for gjenvinning.

Mer om grønt punkt kan du lese her.

Langvarige produkter

Som kjede selger vi både bøker, i tillegg til en rekke andre varer, som leker, skolesekker, pennal og kontorutstyr. Her gjør vi vårt ytterste for å sørge for at varene er av god kvalitet, og med lang holdbarhet. På den måten gjør vi det vi kan for at det skal være enklere for deg som kunde å ta vare på produktene du kjøper, og sørge for at de varer så lenge som mulig. Hvis du i tillegg gir bøkene dine videre etter du har lest dem, så fordobler du bøkenes levetid!

Enda et steg nærmere fremtiden er å satse på digitale formater i bokbransjen! Jo flere som går over til å lese e-bøker og høre på lydbok, jo mindre papir trengs for å produsere bøker. Som bokhandel ønsker vi å jobbe enda hardere for å finne gode og dynamiske e-løsninger, slik at bøkene dine blir både lett tilgjengelige og miljøvennlige!

Innspill

Har du innspill til hvordan vi som bedrift kan forbedre oss? Eller spørsmål om vårt bærekrafts-arbeid?

Send mail til: anette.svendsen@ark.no