Hopp til hovedinnholdet

Bøker for ferske lesere

Her er boktipsene for barna som akkurat har knekt lesekoden.
Publisert31. juli 2021
TekstBerit Rødstøl
Et barn leser en bok.

Det er så utrolig gøy når poden har lært seg å lese og det skal kanskje ikke mer til enn én bok til før barnet har fått lesedilla. Ofte kan det være lurt å starte med en serie slik at barnet virkelig får komme inn i fortellingen.

Her er lesetips for ferske lesere:

Håndbok for superhelter

Etter at åtteåringen hadde lest Håndboken var hun solgt. Nå har hun lest seg gjennom hele serien og venter spent på at neste bok skal komme.

Serien Håndbok for superhelter består av seks bøker og handler om Lisa som finner en helt spesiell bok som gjør henne til superhelten Den Røde Maske. Dette er fartsfylt, spennende og kult om ei jente som blir mobbet og bestemmer seg for å ta saken i egne hender.

Håndboka

Håndboka er første bok i serien Håndbok for superhelter.

En moderne Pippi Langstrømpe med superkrefter. Mamma må reise bort for å jobbe, og Lisa skal bo hos mormoren noen måneder. Men Lisa mistrives forferdelig på den nye skolen. Guttegjengen erter henne for de utstående ørene hennes, og hver kveld sovner Lisa med hendene trykket inn mot ørene sånn at de kanskje skal slutte å stå sånn ut.

Kjøp boken

Isadora Måneblomst

Serien om Isadora Måneblomst består av 11 bøker og handler om Isadora som har en mamma som er alv og en pappa som er vampyr. Selv er hun litt begge deler.

Morsom og lettlest bok som vil fenge de yngste.

Isadora Måneblomst begynner på skolen

Av Harriet Muncaster

Halvt vampyr, halvt alv helt unik! Bli kjent med den magiske, mystiske Isadora Måneblomst som ikke helt vet hvor hun passer inn ... Isadora har en mamma som er alv, og en pappa som er vampyr. Selv er hun litt begge deler. Derfor elsker hun både nattemørket, svarte ballettskjørtet, solskinn og den trofaste Rosa Kanin.

Kjøp boken

Hundemannen

Serien om Hundemannen som er halvt hund og halvt menneske består av tilsammen sju bøker og flere kommer.

Hundemannen er ustyrtelig morsom og orginal. Den er laget av forfatteren av Kaptein Supertruse og er en tegnseserie som passer perfekt for ferske lesere.

Hundemannen

Av Dav Pilkey

Halvt hund, halvt menneske og hundre prosent helt. Thomas og Harald har skapt nok en helt i Hundemannen.

Kjøp boken

Oppdagerklubben

Marshmallowsmaskinen er første bok i serien om oppdagerklubben.

Dette er en helt ny serie med oppfinnsomme eventyr som er lette å lese. Bøkene er lekent illustrert av Sandra Steffensen.

Passer for små oppdagere fra seks år og oppover

Marshmallowsmaskinen

Av Bobbie Peers

Ella og Felix reiser av gårde i et luftskip for å finne ut hvorfor den store marshmallowsmaskinen har sluttet å virke. Uten marshmallows vil de skumle pirajapiratene bli enda farligere.

Kjøp boken

Detektivbyrå nr. 2

Serien om Detektivbyrå nr.2 har fått mange små fans rundt omkring i landet.

Krimserien om Tiril, Oliver og sporhunden Åtto fanger barna fra første side og blir garantert en suksess hos den ferske leseren.


Operasjon Tordensky

Av Jørn Lier Horst

Hvem står bak de mildt sagt merkelige tyveriene i Elvestad?

Kjøp boken