Hopp til hovedinnholdet

Er du hekta på Bridgerton? Nå kan du lese deg opp til neste sesong

Fantastiske kjoler, ulykkelig kjærlighet, intriger og begjær. Det spares ikke på noe i fortellingen om den engelske overklassefamilien Bridgerton.
Publisert2. juli 2021
Foto & videoNetflix
TekstBerit Rødstøl

Vil Daphne Bridgerton finne kjærligheten med den mystiske hertug Simon Basset, er det håp for Londons mest unnvikende ungkar, Anthony Bridgerton og hva blir den neste skandalen?

Gjennom byens sladderdronning, Lady Whistledown, blir vi vitner til både skandaler, svik og ekteskapssyke sosietetsmødre i den britiske sosieteten på 1800-tallet. Serien om Bridgerton har blitt en av Netflix`største seersuksesser gjennom tidene. Ifølge strømmegiganten så over 82 millioner serien i løpet av de første 28 dagene. Den første sesongen var basert på bok nummer én om familien Bridgerton. Nå kan du fråtse i bøkene om overklassefamilien.

Forfatteren Julia Quinn er en bestselgende romanforfatter med 35 romaner bak seg, der åtte inngår i serien om familien Bridgerton. Bøkene hennes har tronet toppen av bestselgerlister verden over og er oversatt til mer enn tretti språk.

En hemmelig allianse

Første bok i serien.

Daphne Bridgerton er smart og vakker - likevel blir hun bare gjort kur til av menn hun ikke vil ha. Men når brorens beste venn, hertug Simon Basset, kommer til London forandrer alt seg. Sammen legger de en elegant plan - ved å late som om de er forlovet, tiltrekker Daphne seg de flotteste frierne på markedet, samtidig som Simon holder ekteskapssyke sosietetsmødre på armlengdes avstand. Men mellom alle ballene, båtturene og promenadene blir det vanskeligere og vanskeligere å skille mellom løgn og virkelighet. Og hva som verre er: Det blir umulig å holde følelsene i sjakk.

En hemmelig allianse

Av Julia Quinn

En uventet forelskelse

Andre bok i serien.

Vicomte Anthony Bridgerton er en beryktet selskapsløve og kvinnebedårer. I Londons overklassekretser ryktes det at han aldri kommer til å gifte seg. Det ingen vet, er at han endelig har funnet sin utkårede, nemlig den vakre Edwina Sheffield. Men det dårlige ryktet hans står i veien for lykken deres. For da Edwinas søster Kate oppdager Anthonys planer, gjør hun alt hun kan for å forhindre forlovelsen.

En uventet forelskelse

Av Julia Quinn

En vidunderlig hemmelighet

Tredje bok i serien.

Til tross for at Sophie Becket er datter av en greve, blir hun behandlet som en av tjenerskapet av stemoren. Derfor er sjansene små for at hun får oppleve gledene ved lady Bridgertons maskeradeball. Men handlekraftige Sophie finner en løsning, for skjult bak en maske kan ingen avsløre hennes sanne identitet. Og da hun møter Benedict Bridgerton, er det som om hun trer inn i et eventyr. Hun føler seg som en ekte prinsesse. Men det er viden kjent at når klokken slår midnatt, opphører all magi. Maskene kastes, og Sophie Becket blir bare Sophie igjen. Men Benedict kan ikke slippe tanken på den mystiske kvinnen i sølvkjolen. Hvem er hun, og hvordan kan han finne henne igjen?

En vidunderlig hemmelighet

Av Julia Quinn

En uunngåelig lengsel

Fjerde bok i serien.

Penelope Featherington har vært hemmelig forelsket i sin beste venns storebror så lenge hun kan huske. Hun tror hun vet alt om Colin Bridgerton - til hun avslører hans dypeste hemmelighet og begynner å tvile på at hun kjenner ham i det hele tatt. Selv er Colin lei av å bli sett på som en morsom sjarmør, lei av alles oppheng i sladrespaltisten lady Whistledown, som tilsynelatende ikke greier å utgi en eneste utgave uten å nevne akkurat ham. Men da han vender tilbake til London etter en lengre reise, oppdager han at mye har forandret seg - det gjelder ikke minst Penelope Featherington.

En uunngåelig lengsel

Av Julia Quinn

Et minneverdig frieri

Femte bok i serien.

Da Eloise Bridgerton skriver til sir Philip for å kondolere i forbindelse med hans frues plutselige bortgang, blir dette begynnelsen på en langvarig brevutveksling dem imellom. Men da Philip i et av brevene ber om hånden hennes og tilbyr ekteskap, blir hun sjokkert. Hun har jo aldri møtt ham. Hun kan da ikke gifte seg med en hun aldri har møtt? Eller kan hun det?

Et minneverdig frieri

Av Julia Quinn

Forhåndsbestill. Kommer i salg 21.09.2021

En uimotståelig fristelse

Sjette bok i serien.

Det kommer et vendepunkt i alle menneskers liv. Et øyeblikk så skjellsettende, så skarpt og klart, at man nærmest mister pusten, og uten en skygge av tvil vet at livet aldri mer vil bli som før. For Michael Stirling skjedde dette den første gangen han så Francesca Bridgerton. Etter å ha lagt bak seg et langt liv som skjørtejeger, tar han ett blikk på Francesca Bridgerton, og faller så voldsomt og ugjenkallelig at det var et rent mirakel at han greier å holde seg på bena. Men bare trettiseks timer etter tilhørte Francescas hjerte en annen. Dette første møtet var nemlig under en middag for å feire hennes nær forestående bryllup med hans fetter.

En uimotståelig fristelse

Av Julia Quinn

Forhåndsbestill. Kommer i salg 21.09.2021

Et uforglemmelig kyss

Syvende bok i serien.

Den evige ungkaren Gareth St. Clair har kranglet med faren sin siden dagen han ble født, og da han nekter å gifte seg med kvinnen som han er utpekt, truer faren med å gjøre ham arveløs. Gareths eneste håp er et testamente skrevet på italiensk - et språk han ikke kan. Hyacinth Bridgerton er kvikk og karismatisk og uttrykker gjerne meningen sin. I tillegg behersker hun italiensk. Da Gareth betror seg om konflikten, tilbyr hun seg å hjelpe ham. Det ingen av dem hadde regnet med, var å oppleve sitt livs perfekte kyss.

Et uforglemmelig kyss

Av Julia Quinn

Forhåndsbestill. Kommer i salg 22.10.2021