Hopp til hovedinnholdet

Bærekraft i ARK

I ARK ønsker vi å ta vår del av ansvaret og vi jobber alltid for å være en samfunnsengasjert aktør – med stort fokus på ytringsfrihet, leseglede, klima, miljø og bærekraftig forretningspraksis. Her finner du en oversikt over våre ulike intitiativ!

Klima og miljø

ARK er medlem av Handelens miljøfond, Norges største private miljøfond, og støtter prosjekter som reduserer plastforsøpling, øker plastgjenvinning og reduserer forbruk av plastbæreposer. Dagens poser i ARK består av 100% resirkulert materiale (LDPE) og er 100% resirkulerbare. Vi oppfordrer våre kunder til å bruke dem flere ganger før de brukes som søppelpose i husholdningen. ARK har i 2022 startet arbeidet med å sette opp et klimaregnskap i henhold til GHG-protokollen. ARK Bokhandel er medlem av Grønt Punkt Norge, hvor de er kontrollmedlem. Alle innkjøp som blir gjort i ARK, skjer i tråd med gjeldende regelverk og retningslinjer i produktkontrolloven.

For flere detaljer om vårt klimaregnskap, se Gyldendal ASAs årsrapport her

Likestilling og mangfold

ARK jobber med å formidle historier, kunnskap, kulturopplevelser og samfunnsforståelse. Det betyr at vi skal jobbe for at befolkningens mangfold er representert i innholdet i bøkene i vårt sortiment, at vi som organisasjon speiler samfunnet vi er en del av og at vi aktivt jobber for å fremme like muligheter for alle som jobber hos oss og med oss. Det er viktig for oss å være en bedrift der alle er velkomne, og at vi skaper et miljø som føles trygt for alle.

Les vår likestillingsredegjørelse fra 2022

ARKs barnebokpris

Leselyst og leseglede hos barn er en hjertesak for oss i ARK. Vi ønsker å gjøre det vi kan for å lære barn fra en tidlig alder gleden ved litteratur og historier!

Les mer om ARKs barnebokpris

Bærekraftig forretningspraksis

ARK jobber for å ha en bærekraftig forretningspraksis som respekterer mennesker, samfunn og miljø. Vår Policy for bærekraftig forretningspraksis og Retningslinjer for leverandører danner grunnlaget for arbeidet med aktsomhetsvurderinger menneskerettigheter og omfatter egen virksomhet, leverandører og samarbeidspartnere. For å få en bærekraftig forretningspraksis ønsker vi å samarbeide tett med våre leverandører og forretningspartnere. Samarbeid i leverandørkjeden er en forutsetning for ansvarlig forretningspraksis, og for å nå FNs bærekraftsmål. Våre leverandører og partnere kan forvente av oss at vår forretnings- og innkjøpspraksis styrker, ikke undergraver, deres mulighet til å levere på kravene vi stiller til forhold for mennesker, samfunn og miljø. ARK etterstreber alltid samarbeid som utgangspunkt. Vi vil likevel avslutte forretningsforhold eller annet samarbeid dersom vår leverandør eller partner ikke møter våre forventninger til bærekraftig forretningspraksis.

Se ARKs policy for bærekraftig forretningspraksis her

Se retningslinjer for leverandører her. For mer informasjon om vårt arbeid med aktsomhetsvurderinger menneskerettigheter, se Gyldendalkonsernets redegjørelse her

90 dager åpent kjøp

På nett og i butikk

Klikk&Hent innen 1 time

For alle varer på lager i butikk