I morgen var jeg alltid en løve

Kort om boken

I ti år var Arnhild Lauveng innlagt som schizofren på psykiatriske avdelinger. Hun var psykotisk og selvdestruktiv, og knuste glass for skjære seg til blods med skårene. I dag arbeider hun som psykolog og forsker, utdannet ved Universitetet i Oslo. …
179,-
Format/språk (4 forskjellige)
Format
Compact Disc
I morgen var jeg alltid en løve
Compact Disc
Bokmål
199,-
E-Bok
I morgen var jeg alltid en løve
E-Bok
Bokmål
130,-
Nedlastbar lydbok
I morgen var jeg alltid en løve
Nedlastbar lydbok
Bokmål
279,-
Forklaring av formater

  Om I morgen var jeg alltid en løve

  I ti år var Arnhild Lauveng innlagt som schizofren på psykiatriske avdelinger. Hun var psykotisk og selvdestruktiv, og knuste glass for skjære seg til blods med skårene. I dag arbeider hun som psykolog og forsker, utdannet ved Universitetet i Oslo. Hun tok sin doktograd i sosialpsykologi ved Det medisinske fakultet ved UiO i 2017. Arnhild Lauveng overvant schizofrenien, og er i dag i stand til å uttale seg både som fagperson og tidligere pasient. Hun tar oss med inn i en verden av stemmer og hallusinasjoner, av rotter som løper etter henne i flokk, og ulver som glefser etter henne, med gule øyne og siklende gap. Hun viser oss hvordan vrangforestillinger og symptomer har sin egen logikk og mening. Hennes kamp for å bli frisk, hjulpet av helsevesenet og av en mor og søster som nektet å gi opp håpet, er sterk lesning om en seier de færreste tror er mulig. Arnhild Lauveng (f. 1972) er utdannet cand. psychol. ved Universitetet i Oslo, og praktiserende klinisk psykolog. Hun er en aktiv foredragsholder, og mottok i 2004 «Prisen til fremme av ytringsfriheten i psykisk helsevern». I morgen er jeg alltid en løve er solgt til hele 14 land, og er kanskje den dokumentar-tittelen fra Cappelen Damm som er solgt til flest land.

  Kundevurderinger

  4,7
  Basert på 3 vurderinger
  5
  2 stk.
  4
  1 stk.
  3
  0 stk.
  2
  0 stk.
  1
  0 stk.
  Student
  20. august 2019
  -
  Ord som beskriver produktet: God,Umulig å legge bort,Anbefaler
  Embla Frydenlund
  31. januar 2019
  Anbefaler - Gripende og inspirerende, og ikke minst utrolig interessant
  Ord som beskriver produktet: Anbefaler
  Hege Pytte
  12. mars 2016
  Lettlest, forståelig og interesant. - Jeg skulle ønske jeg var flink med ord. For denne boken overrasket meg positivt. Boken var lettlest, og etter å ha startet på den ville jeg lese mer. Dette skyldes ikke at det var så spennende i seg selv. Men den ga gode beskrivelser av opplevelser, analyser av hva som den gang skjedde i hodet på henne da hun var syk, og det var gode beskrivelser av hva og hvordan hun opplevde hendelser som skjedde. Ikke minst hva hun hadde opplevd som nyttig. En bok jeg leste med stor interesse og som jeg opplevde å lære mer av enn mange lærebøker.

  Detaljer

  Format
  Pocket
  Utgivelsesår
  2014
  Forlag
  Cappelen Damm
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202438128
  Sider
  199
  Emne
  Schizofreni

  Anbefalt

  Anbefalt