Drivkraft

Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (2 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   90 dagers åpent kjøp.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

DRIVKRAFT er boka om mannen som fikk gjennomført et av de viktigste tiltak for folkehelsen i Norge i moderne tid. Røykeloven førte til at Dagfinn Høybråten ble utskjelt og uthengt, og her forteller han om hva som skjedde bak kulissene i arbeidet med…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Drivkraft

  DRIVKRAFT er boka om mannen som fikk gjennomført et av de viktigste tiltak for folkehelsen i Norge i moderne tid. Røykeloven førte til at Dagfinn Høybråten ble utskjelt og uthengt, og her forteller han om hva som skjedde bak kulissene i arbeidet med denne reformen. I sin bok viser han hva det koster å stå oppreist i kampen for politiske saker en tror på, men også hva det er mulig å oppnå med kunnskap, målrettet arbeid og utholdenhet. DRIVKRAFT tegner bilder av mennesker og hendelser som har formet Dagfinn Høybråten som politiker. Han deler raust av hva han selv har lært og erfart gjennom snart fire tiår i norsk politikk og samfunnsliv. Han er åpenhjertig om seire og nederlag, og forteller om politisk spill og idealisme, om vennskap og rivalisering.


  "Bokas styrke er Dagfinn Høybråtens evne til refleksjon og til å trekke lange linjer." "Dagfinn Høybråten leverer et solid bidrag til en hel rekke debatter, og handemonstrerer at han er en politiker av format." "Alle de i politikken som er avhengig av å forstå Kristelig Folkeparti er også nødt til å lese Høybråtens bok. Han viser så tydelig hvor verdibasert, og annerledes, partiet er. [...] Tar man så med at Høybråten, som en gang var journalist i herværende avis, fortsatt skriver godt, er konklusjonen at boken så absolutt er verdt å lese. Det er i grunnen forfriskende at han ikke lefler med oss." Høybråtens styrke som forfatter er at han klarer å knytte historien og de politiske verdiene, eller kanskje det politiske «kallet», sammen. Alt i en grunnleggende optimistisk tone. Boken er i så måte til inspirasjon og oppmuntring "Høybråten er røykelovens far. I sin biografi gjør han tidligere Høyre-leder, Jan Petersen, til lovens onkel. Det viser litt av Høybråtens romslighet. Han tar ikke hele æren, selv for sin største sak. Røykeloven vil likevel alltid være knyttet til ham. Skjellsordene haglet før han fikk loven på plass. I ettertid er stemningen snudd. Skurken er blitt til helt. Han fikk rett til slutt, Dagfinn Høybråten."

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2012
  Forlag
  Cappelen Damm
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202368074
  Sider
  259
  Omtalt person
  Sted
  Høyde
  234
  Bredde
  160
  Vekt
  586

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.