Den nye årstidenroman

Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (3 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   90 dagers åpent kjøp.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

Den nye årstiden er både realistisk og apokalyptisk, det er en roman om arbeid og en hyllest til kjærlighet som ingen ser. Hans Junior er bonde på en liten gård som han driver med sin far. Melkebilen kommer. Gresset vokser og fôret høstes. Vintre…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Den nye årstiden

  Den nye årstiden er både realistisk og apokalyptisk, det er en roman om arbeid og en hyllest til kjærlighet som ingen ser. Hans Junior er bonde på en liten gård som han driver med sin far. Melkebilen kommer. Gresset vokser og fôret høstes. Vintrer går over i vår. Men da faren dør, blir Junior brått stående alene om ansvaret. En mann alene i huset og dyr å ta vare på i fjøset. En dag kjører Sylvi opp på tunet. Hun er inspektør fra Mattilsynet. Noen har sendt et anonymt varsel, og Sylvi er kommet for å gjennomføre inspeksjon i fjøset. Hun får kaffe med i koppen når hun skal kjøre videre og Hans Junior inviterer henne til å komme tilbake. Årstidene er i endring. Kyrene tråkker plutselig opp nye stier, sitkagraner sprer seg i den tørre jorda og dyr fødes og dyr dør.


  «Den nye årstiden er et høydepunkt i bokhøsten, og vil bli stående som en av årets beste norske romaner.» «En liten perle av en roman» «Evjemo har en egen evne til å skrive om det nære og gjenkjennelige på en original og tidvis ugjenkjennelig måte.» «Vakker og gripende roman om hverdagsheroisme.» «... en vakker kjærlighetshistorie» «... nå er Eivind Hofstad Evjemo språkkunstner og får det alt sammen til å kjennes nærværende viktig» «Balansen mellom realisme og apokalypse er Den nye årstidens mest løfterike trekk. (...) nærmer seg den samme slående uhyggen som man finner i romanene til Cormac McCarthy, uten å miste bondens arbeid og dager ut av syne.» «... skriver godt om en tagal og introvert melkebonde, om generasjoners slit, og om natur i endring.» «Hofstad Evjemo skriver godt.» «Det er spenstig fortalt med driv i setningene.» «... det er en glede å lese Den nye årstiden. » «Fortellingen flyter rolig av sted ispedd glimt av poesi og humor. Det hele holdt i stramme, litterære tøyler.» «Det er en alarmerende undergangsstemning i romanens avslutning, men også den skrevet fram uten store ord. Romanen er som helhet blitt et vemodig farvel til tradisjonelt bondeliv.»

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2022
  Forlag
  Cappelen Damm
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202666316
  Sider
  275
  Høyde
  210
  Bredde
  140
  Vekt
  480

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.