Kleda er gjennomvåte

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (3 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 2 timer*
   Alltid bytterett - Norges beste. Bytt uten kvittering.
* Gjelder varer på lager i butikk

Del 439 av serien

Kort om boken

Når eit menneske døyr ein naturleg daude, er det livet han levde som får definere nekrologane, gravferdstalene, mimringa og anekdotane. Dauden vedkomande leid, er ei mindre sak. Med sjølvmordaren er det annleis. Å miste trua si, å miste seg sjølv - …

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Kleda er gjennomvåte

  Når eit menneske døyr ein naturleg daude, er det livet han levde som får definere nekrologane, gravferdstalene, mimringa og anekdotane. Dauden vedkomande leid, er ei mindre sak. Med sjølvmordaren er det annleis. Å miste trua si, å miste seg sjølv - eller finne seg sjølv der ein minst ventar det. Kleda er gjennomvåte er historia om ein far og ungane hans, om vala vi gjer og alt dei kan få å seia.


  "For debutdiktene i Skare ble han nominert til Tarjei Vesaas' debutantpris. Og det er tydelig at Skjetne mestrer poetiske elementer også i prosaform. Hans poetiske register blir ikke brukt til å tilføre tragedien svulstighet, men åpner for en varhet og utforskning av familiens skjebne. (...) Selvmordet blir ikke mytologisert, men angrepet fra ulike litterære vinkler." "fortjener et stort publikum (...) for en medrivende bok Erlend Skjetne har skrevet!" "For diktdebuten Skare (2019) var han innstilt til Vesaasprisen; romanen Kleda er gjennomvåte er også ein sikker priskandidat. (...) Det er ein uvanleg sterk og velkomponert roman som tematiserer sjølvmordet og kva det drar etter seg for dei næraste. (...) Skjetne balanserer alvoret med ein oppløftande humor, barsk og direkte, ironisk, poengtert og kritisk (...) for denne lesaren er det ingen tvil: Erlend Skjetne er eit litterært talent utanom det vanlege." "Boka har eit fortetta, intenst språk, og ein blir sugd inn i handlinga. (...) Kleda er gjennomvåte er i det heile ei god leseoppleving. Den krev ein del av lesaren, men om ein vil la seg rive med i forteljinga som er så sår og vemodig, men samtidig humoristisk og med ei sterk von, står ein rikare tilbake." "romankunst på sitt aller beste (...) blir verande hjå deg lenge etter at du har lese ferdig den siste sida (...) Kleda er gjennomvåte har etter mitt skjønn potensialet til å bli ståande som ein klassikar."

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  E-Bok
  Kopisperre
  Vannmerket (SDRM)
  Filformat
  EPUB
  Utgivelsesår
  2020
  Forlag
  Flamme forl.
  Språk
  Nynorsk
  ISBN
  9788282884099
  Serie
  Nummer
  439
  Sider
  265

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.