Ting som blir borte

Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   Alltid bytterett - Norges beste. Bytt uten kvittering.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

Nytt vakkert bildeboksamarbeid fra to nordiske mestere! Bosse har flyttet til Australia, og Aksel savner ham. Det er ikke så rart man begynner å tenke på ting som blir borte når man har mistet bestevennen sin. Morfar har mistet håret - og hukommels…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Ting som blir borte

  Nytt vakkert bildeboksamarbeid fra to nordiske mestere! Bosse har flyttet til Australia, og Aksel savner ham. Det er ikke så rart man begynner å tenke på ting som blir borte når man har mistet bestevennen sin. Morfar har mistet håret - og hukommelsen, mamma har mistet mormor og noen har stjålet sykkelen til pappa. Det hadde jammen vært greit om det fantes en butikk hvor man kunne kjøpe ting som er blitt borte. Men kanskje man kan finne noe annet når noe blir borte. En ny venn, for eksempel. Varmt og gjenkjennelig om savn, tap og vennskap - følelser som de fleste barn kommer borti. Passer fra 5 år.


  Det var en god dag, da Stian Hole og Kim Fupz Aakeson mødte hinanden. (...) Sådan surfer tegner og fortæller rundt i en detaljerigdom af oplysninger og figurer, som måske kan lette savnet. Men det er faktisk med den overrumplende pointe, at der ikke er noget at gøre ved det. Savnet. Sådan er det. En banal lærdom, som løfter ' Ting der bliver væk' op i skyen. «Ting som blir borte» er et nydelig utgangspunkt for samtaler om det vi bryr oss mest om her i livet. Illustrasjonene uttrykker en skjør blanding av nostalgi og hverdag. En fin liten bok om savn, drevet fremover av Stian Holes collagemotor. Ting som blir borte tar denne følelsen av fravær på alvor, og selv om den er relativt tidløs er det en fortelling som kanskje treffer litt ekstra akkurat nå. Illustrasjonene til Hole er litt varm collage, litt fotorealisme, litt digital kulde, og gjenkjennelige som en nesestyver. To nordiske barneboknestorer slår seg sammen, og resultatet er knallfint (...) Kostelig, koselig og klok (...) Teksten er morsom med poetisk snert. Bildene ansporer til lek." Fupz' tekst tager barnets tab af venskab alvorligt og indgyder håb, men samtidig undgår han at patronisere over for læseren. (...) Historiens virkelige clou er dog Stian Holes illustrationer, som ikke alene viser hele Aksels følelsesregister fra længsel og indadvendt bitterhed til ny optimisme, men også indrammer historien med landskaber, vejrlig og situationer, der spejler stemningen.

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2021
  Forlag
  Cappelen Damm
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202695453
  Sider
  33
  Height
  286
  Width
  218
  Vekt
  410
  Illustrert av
  Hole, Stian

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.