Aktiv dødshjelpetikk ved livets slutt

Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   Alltid bytterett - Norges beste. Bytt uten kvittering.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

I Norge er alle former for aktiv dødshjelp forbudt. Samtidig ønsker flertallet i befolkningen å oppheve forbudet. I Aktiv dødshjelp: etikk ved livets slutt tar Ole Martin Moen og Aksel Braanen Sterri for seg argumentene for og mot å tillate aktiv d…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Aktiv dødshjelp

  I Norge er alle former for aktiv dødshjelp forbudt. Samtidig ønsker flertallet i befolkningen å oppheve forbudet. I Aktiv dødshjelp: etikk ved livets slutt tar Ole Martin Moen og Aksel Braanen Sterri for seg argumentene for og mot å tillate aktiv dødshjelp. Boken gjør den etiske debatten om aktiv dødshjelp klar og forståelig, og presenterer de sterkeste argumentene på begge sider. Forfatterne gjør også rede for hvordan de selv vurderer argumentene. De tar til orde for at aktiv dødshjelp bør bli tillatt og skisserer en modell for hvordan det kan reguleres.


  «Logisk oppbygning og klart språk og argumentasjon gjør boken lesbar for et bredt publikum. Argumentasjonen er redelig, motargumenter presenteres på en måte som meningsmotstandere (som jeg) kan kjenne seg igjen i. [...] Mangelen på korrigerende perspektiver av den typen helsepersonell kan ha, gjør boken enøyd. Like fullt har forfatterne iakttatt dødshjelpsdebatten med et skarpt filosofisk blikk. Det ingen tvil om at Moen og Sterri her hever den norske debatten om dødshjelp.» «... Ole Martin Moen og Aksel Braanen Sterri [har] levert en kompakt, men grundig og balansert argumentasjon for liberalisering.[...] Bokens fremste styrke er at den tar slike motargumenter alvorlig, og diskuterer dem grundig. Den dominerende tendensen i resonnementene er likevel at det ikke finnes noen motsetning mellom respekt for livet og aksept av døden.» «Moen og Braanen Sterri har tatt standpunkt - men det hindrer ikke at vi har fått et godt balansert innlegg i dødshjelpsdebatten. Forhåpentligvis vil det løfte debatten litt videre. » «Boken på 130 små sider er lettlest og pedagogisk utformet. De to filosofene skriver for vanlige folk, uten unødig vanskelig terminologi, og med et begrenset antall fagfilosofiske avstikkere. Deres vilje til å ta sine motstandere på alvor og behandle dem med respekt, gjør at den vil være nyttig for alle som er interessert i temaet.» «Denne velskrevne og oversiktlige boken henvender seg til folk flest med et klart og tydelig innlegg i dødshjelpsdebatten. [...] det er som tankevekker og diskusjonsdriver at boken har sin viktigste funksjon.» «Jeg [...] ble imponert over den klare argumentasjonen og viljen til å drøfte alle vesentlige argumenter som taler mot deres eget syn. De tar klar stilling for muligheten til å få hjelp til å dø, under bestemte og strenge, betingelser.»

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Pocket
  Utgivelsesår
  2019
  Forlag
  Cappelen Damm akademisk
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202594848
  Sider
  130
  Related products
  20190212130225549
  Height
  210
  Width
  148
  Vekt
  198

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.