Nyhetsvurderingerpå innsiden i fem redaksjoner

Forfatter

Kort om boken

Hvilke kvalitetskriterier legger en moderne nyhetsredaksjon til grunn for utvelgelse, bearbeiding og presentasjon av nyheter? Hva er det som i pressefolks øyne kjennetegner «den gode nyhetssak»? Journalister og beslutningstakere i redaksjonen foreta…

Oppdag mer

Velg tagger...
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk
   Klikk og hent - få varen innen 2 timer*
   Alltid bytterett - Norges beste. Bytt uten kvittering.
* Gjelder varer på lager i butikk

    Om Nyhetsvurderinger

    Hvilke kvalitetskriterier legger en moderne nyhetsredaksjon til grunn for utvelgelse, bearbeiding og presentasjon av nyheter? Hva er det som i pressefolks øyne kjennetegner «den gode nyhetssak»? Journalister og beslutningstakere i redaksjonen foretar hele tiden valg og prioriteringer ut fra egne forestillinger om kvalitet, både på den enkelte nyhetssak og på produktet som helhet. Redaktøren og hans forskergruppe har i en uke vært «flue på veggen» under redaksjonsmøtene i fem ledende nyhetsredaksjoner - i Aftenposten, Dagbladet, Nettavisen, NRK Dagsrevyen og TV2-nyhetene - og har fulgt arbeidet med saker som redaksjonen selv har vurdert som viktige og «gode». Hvordan oppstår ideene? Hvilke prioriteringer gjøres, og hva med metode- og kildevalg? Hvilke grep gjøres for at saken skal tilfredsstille redaksjonens forestillinger om hva som er en god sak? Nyhetsvurderinger er beregnet for studenter i journalistikk og medievitenskap, men er like aktuell for alle som er interessert i nyhetsjournalistikk.

    "Nyhetsvurderinger er en ny bok som alle de som debatterer aviser og TV på Twitter og Facebook bør lese - for å få bedre bakgrunn om egne meninger." Knut Olav Åmås, Aftenposten

    Kundevurderinger

    Totalvurdering: 

    Gi din vurdering: 
    Totalvurdering: 

    Detaljer

    Format
    Pocket
    Utgivelsesår
    2012
    Redaktør
    Forlag
    IJ-forlaget
    Språk
    Bokmål
    ISBN
    9788271473655
    Sider
    254
    Height
    240
    Width
    170
    Weight
    487
    Redigert av
    Brurås, Svein

    Anbefalt