Hopp til hovedinnhold

11 tips til påskeaktiviteter for hele familien

Påsketid er familietid. Her er 11 morsomme aktiviteter som samler familien utenfor skjermen.
TekstBerit Rødstøl

Lag en papirblomst!

Har du fått med deg siste Tik Tok trend? Disse nydelige papirblomstene er perfekt til å pynte opp hytta eller huset til påske. Her kan hele familien bidra med sin blomst til en nydelig og helt unik bukett.

Få flere tips til hvordan du lager papirblomster her!

Papirblomst

INNHOLD:

 • 10 ruller kreppapir
 • 6 stk flamingokuler
 • 2x20 blomsterpinner
 • 30 støvdragere
 • 1 falseben

Dekorer påskeegg

Dekorerte påskeegg hører påsken til. Det blir ikke skikkelig påskestemning i hus før vi har fått hengt opp våre egne påskeegg.

Slik gjør du det:

 • Stikk forsiktig hull i egget i topp og bunn med en nål. Pass på at det nederste hullet er stort nok til at man får blåst eggeplommen ut.
 • Legg munnen mot det øverste hullet og blås. Ikke kast eggeplommene. Du kan du fint lage en deilig omelett av disse.
 • Vask og tørk egget godt. Så er det bare å male de motivene du ønsker.
 • Etter at malingen har tørket kan du feste en tråd på en knekt fyrstikk og lirke denne inn i ett av hullene på egget slik at du får et fint oppheng.

Påskegøy

Kos deg med kreative og oppfinnsomme aktiviteter; alt fra fargeleggingsoppgaver til hobbyprosjekter sammen med barna. Vi har samlet noen fine aktivitetsbøker som passer perfekt til ferien:

Pynt steiner

Finn en fin og glatt stein som du vil bruke. Vask og tørk den grundig før du setter i gang. Det kan være lurt å tegne opp motivet på steinen før du maler. Du kan også plukke skjell og tegne på disse. Vips får du en lekker påskedekorasjon.

Paintmarker

Vannbasert permanent malingsmerkepenn.

Spill sammen

Slipp konkurranseinstinktet løs og kast terningen. Spill er både sosialt og lærerikt, om man velger klassiske spill som yatzy, et mer strategisk spill, eller går for noen som lokker frem latterkrampen.

Sjekk ut flere spill her.

Start en egen bullet journal

Kast deg på denne morsomme trenden og lag din egen Bullet journal i påsken. En Bullet journal skal gjøre livet ditt enklere ved hjelp av lister, illustrasjoner og morsomme tegninger. I videoen under kan du få inspirasjon og morsomme idéer.

Les sammen

Bygg en hule under kjøkkenbordet og legg ut på en magisk reise gjennom boksidene.

De aller fleste barn elsker å bli lest for. Kanskje har dere allerede innarbeidet en rutine før leggetid eller dere setter av litt tid i løpet av dagen for å oppdage en helt ny verden sammen med barnet. Påskeferien er en god anledning til å skape nye lesevaner og gode minner for hele familien.

Her er tips til gode høytlesningsbøker:

Å lese sammen er både magisk og utviklende.
Å lese sammen er både magisk og utviklende.

Høytlesningsbøker:

Lag noe digg

Inviter familie og venner til festmiddag. Ekstra koselig blir det om man kan lage maten sammen. Fordel oppgaver og sett i gang. Med en steg-for steg-kokebok vil også barna kunne bidra.

Gode kokeboktips får du her.

Tommy Tønsberg driver nettbutikken gardenliving.no og er aktuell med boka Hjelp, jeg har fått hage! Foto: Guri Cathrin Pfeifer
Tommy Tønsberg driver nettbutikken gardenliving.no og er aktuell med boka Hjelp, jeg har fått hage! Foto: Guri Cathrin Pfeifer

Plant et frø

Påsken er en perfekt til å gjøre klar hagen for våren og sommeren. Her i huset har kjøkkenhagen blitt et fellesprosjekt for hele familien. Spar på melke- eller eggekartonger, kjøp inn en pakke frø og litt jord og sett i gang.

Få flere hagetips her.

Lag din egen plastelina

Gjør leketiden med de minste barna til en koselig, kreativ og morsom stund. Karoline Mundal og Camilla Bruu Næsmo står bak den populære instagram-kontoen Lek med mini som i dag har over 18 tusen følgere. Her deler de gode ideer til lek og aktiviteter for de aller minste barna. Nå har Karoline og Camilla skrevet en bok med idéer fra kontoen. Oppskriften er hentet fra boka.

Lag en enkel plastelina med få ingredienser! Denne varianten er supermyk og god å jobbe med. Test ut oppskriften en regnværsdag eller på en hyttetur hvor du trenger noe å finne på med det du har tilgjengelig.

DU TRENGER:

 • 1–2 dl bodylotion
 • Ca. 2 dl maisenna
 • Konditorfarge
 • Noe å blande i og med

SLIK GJØR DU:

1. Bland maisenna og bodylotion. Velg en bodylotion uten parfyme eller en du vet at barnet ditt tåler.

2. Prøv deg frem; om deigen føles for klissete, kan du tilsette mer maisenna. Mengden bodylotion

avhenger av typen du velger. Jo fetere lotion, dess bedre.

3. Ha i konditorfarge for å gi plastelinaen en morsom farge.

4. Plastelinaen bør oppbevares i lufttett beholder i kjøleskap for best holdbarhet.

Lek med mini - enkle leker og aktiviteter for barn 0-3 år

Av Karoline Mundal og Camilla Bruu Næsmo

Lag pom pom figurer

Lag disse søte påskefigurene med tråd. Pakken inneholder tre påskedyr: Lam, kanin og kylling og alt du trenger for å lage disse.