Hopp til hovedinnhold

ARK-ansatte anbefaler: Slår et slag for alle som skulle ha lest mer!

Camilla Karlsen er butikksjef for ARK Egertorget og for alle butikkene på Oslo Lufthavn. Hun leser alt fra klassikere og bestselgere, til snevre dokumentarer. Camilla er opptatt av at det finnes en bok for absolutt alle. Det gjelder bare å finne den riktige!
Publisert22. jun. 2021
TekstCamilla Karlsen

I sommer vil jeg slå et slag for alle de som ønsker at de hadde lest mer! Det er mange som trenger en digital detox etter nok en vår med massiv bruk av Teams og Meet og alt det der. Mange trenger å bygge opp lesekondisen og det gjør man ved å velge lettleste, men engasjerende bøker. Det å be meg velge bare en bok til voksne og en til barn er nesten inhumant. For det finnes en bok for alle der ute, uavhengig av preferanse.

For de voksne:

Sølvmyntene av Tom Egeland

Perfekt sommerlesning i hengekøya!

Jeg elsker at Tom Egeland ikke har lagt Bjørn Beltø på hylla likevel. Egeland er Norges svar på Dan Brown.

Sølvmyntene er actionfylt og engasjerende krim, deilig pompøst, med en god dose konspirasjonsteori. Hva skjedde egentlig med de 20 sølvmyntene Judas fikk da han forrådte Jesus? Dette er en pageturner som de fleste kan tygge i seg med et smil rundt munnen.

Sølvmyntene

Av Tom Egeland

Endelig er Bjørn Beltø tilbake og han er i storform! 30 sølvmynter og et forræderi.

Det finnes én bok for alle der ute, uavhengig av preferanse.

For barna:

Jakten på enhjørningen av Jørn Lier Horst

Hver ferie gir Horst ut noen bøker i Detektivbyrå 2 som er større en de vanlige bøkene. Og alle heter «Jakten på ...»

Disse er geniale pageturnere man kan lese for de minste, eller som de mellomste kan lese selv. Hver side er et kapittel, og har en oppgave som leseren må løse.

Hans Jørgen Sandnes sine illustrasjoner gjør opplevelsen komplett. Og denne gangen er det en (trommevirvel) enhjørning som Oliver og Tiril må lete etter (gisp!). Åtteåringen hjemme hos meg har gledet seg til denne hele våren!

Jakten på enhjørningen

Av Jørn Lier Horst

I Jakten på enhjørningen blir Tiril, Oliver og Åtto med bestefar Franz til Moklehoma City i USA, hvor noen påstår at de har sett en ekte enhjørning.

For familien:

Fremmedsteds reisebyrå av L.d. Lapinski

Jeg ønsker meg at hele familien leser noe sammen denne sommeren. Tenk så hyggelig å møtes for en høytlesningsstund før legging, eller under frokosten, kanskje i hengekøya?

Denne sommerens familielesebok må jo være Fremmedsteds reisebyrå.

Kofferter er nemlig ikke bare til for å frakte bagasje. Hva om du kunne klatre inn i den på ett sted og ut av den på et annet sted?

Dette er en morsom, uforutsigbar og spennende bok som griper leser(ne) allerede fra første kapittel. Dere skal ikke lese mange sidene før det skjer de merkeligste ting.

Fremmedsteds reisebyrå

Av L.d. Lapinski


Et fullkomment eventyr om andre verdener enn vår egen. Jeg gleder meg allerede enormt til neste bok i serien! Selvsikker, morsom og fantasirik. En framtidig klassiker. Lekent og oppfinnsomt om magiske reiser.